Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı

Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı

ABONE OL
21:57 - 26/04/2022 21:57
Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğunun tümüyle kalktığını” açıkladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Bilim Kurulu üyeleriyle toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “Türkiye olarak bu süreçten çıkardığımız ders, diğer alanlar gibi sağlık altyapısı ve hizmetleri konusunda da kendi kendimize yeterli hale gelmemizin şart olduğudur. İnşallah güçlü altyapımız ve nitelikli insan kaynağımızla bu hedefe hızla ulaşacağız” dedi.

Erdoğan, tüm bu süreç boyunca Sağlık Bakanlığı ekibi ve Bilim Kurulu üyelerinin çabalarına ve emeklerine bizzat şahit olduklarını söyledi. “Son iki yıldır mesailerinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran bilim insanlarına” şükranlarını sunan Erdoğan, Bakan Koca ve ekibi başta olmak üzere, 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordusunun günün 24 saati, haftanın 7 günü verdiği hizmetleri asla unutmayacaklarının altını çizdi.

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkelerinin tamamının kısıtlamaları kaldırdığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin de bu aşamaya geldiğine inandıklarını belirtti.

“Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske”

Bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı’nda bu hususların enine boyuna değerlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Bilim Kurulumuz bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız ise salgın yönetimi eylem planı çerçevesinde çalışmalarını yine sürdürecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Yine Bilim Kurulumuz kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların, özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir. Etkinliği ispatlanmış olan kendi aşımız TURKOVAC hatırlatma dozları konusunda özellikle tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir.”

Erdoğan ayrıca, Türkiye’de üretilen Corona vürüsü ilaçlarının vatandaşlara ücretsiz dağıtımının devam edeceğini sözlerine ekledi.

“Okullarda da maske mecburiyeti kalktı”

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli” diye yazdı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 25 Nisan 2022 tarihi itibariyle Türkiye’de günlük vaka sayısı 2 bin 604 oldu. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenleri günlük sayısı ise 15 oldu. Türkiye’de pandeminin başlangıcından bu yana 98 bin 695 kişi hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kapalı Mekanlarda Maske Zorunluluğu Kalktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.