Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni

Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni

ABONE OL
13:37 - 18/03/2022 13:37
Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kanada hükümeti Ukrayna vatandaşlarına 3 yıla kadar oturma ve çalışma izni verileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Rusya’nın saldırılarından kaçan Ukrayna vatandaşlarına 3 yıla kadar Kanada’da oturma ve çalışma izni verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kanada’da ülkenin özellikle orta kesiminde çok sayıda Ukraynalı göçmen bulunuyor. Bu kişilerin ailelerinin, tanınan 3 yıllık haktan faydalanabilecekleri ifade edildi.

Geçici göçmen statüsünde Kanada’ya gelmek isteyen Ukraynalılar’ın internet üzerinden fotoğraf ve parmak izlerini vererek başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Gelecek olan Ukraynalılar’a Kanada’da eğitim hakkı da tanınacak.

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan son verilere göre bugüne kadar 3 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Ukraynalı göçmenlerin yarıdan fazlası komşu ülke Polonya’ya sığındı.

VOA tarafından geçilen Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kanada’dan Ukraynalılar’a 3 Yıl Oturma ve Çalışma İzni haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.