Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü

Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü

ABONE OL
13:04 - 14/06/2022 13:04
Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağı kapsamında siyasi parti üyeliği de düşürüldü.

Kaftancıoğlu kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır. Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!” diye yazdı.

4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Kaftancıoğlu geçen hafta Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Kaftancıoğlu, yaklaşık 5 buçuk saat cezaevinde kaldıktan ve işlemlerin tamamlanmasının ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılmıştı.

Kaftancıoğlu hakkında ayrıca siyaset yasağı getirilmişti. Gazete Duvar’ın haberine göre, Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi ile İstanbul İl Başkanlığı da infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak.

Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasi yasak kararını tanımıyoruz mahkemeyi tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl başkanımızdır. Nokta” demişti.

VOA tarafından geçilen Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kaftancıoğlu’nun CHP Üyeliği Düşürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.