Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu

Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu

ABONE OL
14:23 - 08/03/2024 14:23
Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gaziantep’teki bir köy okulu idarecileri 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınları ilk kez sinema ile buluşturdu. Okulun konferans salonunda gösterilen filme kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Oğuzeli ilçesi, Çaybaşı Şehit Mehmet Polat İlkokulu’ndaki öğrenci velilileri için düzenlenen sinema etkinliğine katılan kadınların çoğu hayatlarında ilk defa bir salonda film izledi. Kadınlara mısır ikram edildi ve karanfil takdim edildi.

Film gösterimi sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Çaybaşı köyü sakini kadınlar etkinlikten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Barış Özdoğan ise, “Elimizden geldiği kadar velilerimize gerçek bir sinema keyfi yaşatmaya çalıştık, yoğun katılım bizi de mutlu etti. Tüm kadınların gününü kutluyoruz’’ dedi.

Benzer etkinliklerin devam edeceğini belirten Özdoğan “Yaptığımız araştırmada velilerimizin birçoğunun sinemayla ilgili bir deneyimlerinin olmadığını, hayatlarında hiç sinemaya gitmediklerini fark ettik. Okulumuzda gerçek bir sinema ortamı sağlayarak kendilerini ağırladık. Daha gerçekçi olması için mısır ikramında bulunduk, 8 Mart olması nedeniyle de karanfil takdim ettik. İlgi beklediğimizin çok daha üzerindeydi ” diye konuştu.

İzledikleri filmden ve sinema ortamında çok etkilendiğini ifade eden Şenel Gün, yaşadıkları köyün küçük olduğunu, herkesin sinemaya erişme imkanının olmadığını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Köylerinde daha önce böyle bir sinema keyfi yaşamadıklarını belirten Elif Güler ise tüm kadınların gününü kutladı.

Gösterimde “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmi izlendi. 1 Ocak 2022’de vizyona giren, yapımcılığını TRT ve Dijital Sanatlar’ın yaptığı, senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve Rahman Beşel yer alıyor.

VOA tarafından geçilen Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadınlar köy okulunda ilk kez sinemayla buluştu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.