Kadınlar arası dostluk ağacı Antalya’da dikilecek

Kadınlar arası dostluk ağacı Antalya’da dikilecek

ABONE OL
00:43 - 19/09/2019 00:43
Kadınlar arası dostluk ağacı Antalya’da dikilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bu amaçla kardeş kent, Nürnberg kadınlar Kulübünden bir heyet ,12 Ekim’de Antalya’ya gidecek.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü e.V. onursal başkanı G. Suzan-Menzel’in inisyatifleri ile Mart 2019 tarihinde, kadınlar arası dostluğu simgeleyen, bir Türk meşesi ağacını Nürnberg Kentine hediye etmişti. Bu projeyi sınırlar ötesine de taşıyarak, sürdürmek istediklerini belirten

Gülseren Suzan Menzel, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

Antalya-Nürnberg Kardeş şehirdir

Antalya ve Nürnberg iki kardeş şehirdir. Bu nedenle, biz DTFC e.V. ve Antalya Women’s Counselling Center and Solidarity Associa-tion ve iki kardeş şehrin, ilgili il idari müdürlükleri desteği ile başarılı bir ortak çalışma sonucu, uluslararası Kadın Dostluk Ağacını Antalya’da dikiyoruz.

Amaç şiddete karşı durmak

Amacımız, kadına uygulanan şiddete karşı duruşumuz olan, uluslararası kadın dayanışmasını, bir sembol ile toplumsal alanda görünebilir kılmaktır.
Ayrıca bu ağaç, yaşam alanımızın iklim değişikliği ile yok edilmesine karşı durduğumuzu da gösteriyor.

Heyet Antalya’ya gidecek

Murat Paşa’daki Alyazma Kadın Anıtı ‘nın da olduğu parka dikilen, Ginkgo (Ginkgo biloba (Mabet ağacı), günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır) ağacın resmi açılış töreni 12 Ekim 2019 tarihinde. Bu açılışı yapmak için Nürnberg Kentinden, Kadınlar Kulübü ve Nürnberg Belediyesi üyelerinden oluşan, on kişilik bir delegasyon, 11.10.2019-14.10.2019 tarihleri arası Antalya ‘ya gidecek

Ortak başarı kutlanacak

Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC e.V.) olarak, Antalya ‘daki kadın organizasyonu üyeleri ile bilgi alışverişi yapabileceğimiz için sevindiklerini belirten Menzel, 12.10.2019 tarihinde Antalya’da bu ortak başarımızı birlikte kutlamak istiyoruz dedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.