Kadına şiddet Berlin`de protesto edildi

Kadına şiddet Berlin`de protesto edildi

ABONE OL
16:53 - 25/08/2019 16:53
Kadına şiddet Berlin`de protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de Cumhuriyet kadınları derneği „Kadına karşı şiddeti “tarihi Brandenburger kapısı önünde protesto etti.

Katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı basın açıklamasında konuşmayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Berlin adına CKD Kuşadası Başkan Yardımcısı, derneğin Berlin üyesi Sabriye Orhan yaptı.

Tarihi Brandenburger kapısı önünde yapılan basın açıklamasında su ifadeler yer aldı:

“Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” feryadını bir an olsun unutmayacağız.

Özgecanlar, Emine Bulutlar ve daha niceleri, burada adını anamayacağımız binlerce kadın, bugün ve gelecekte Kadın cinayetleriyle mücadelemizin ışığı olacaklardır.

Kadına şiddeti yaratan iklimi değiştireceğiz. Yalnızca hukuki olarak değil, bütün toplumsal yönleriyle mücadele edeceğiz.

Avrupa’dan da bizlere bu konuda önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bunun için bugün buradayız.

Berlin’den haykırıyoruz:

Kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği derinleştiren, çocuklara el uzatan bu bataklığın kökünü kurutmadığımız sürece kadınların ve çocukların çığlığı durmayacak.

Yaşamak ve yaşatmak için, bu toplumsal çürümenin karşısında örgütlü bir şekilde durmak zorundayız.

Kadın örgütlü olmadıkça, kendisine yönelik dışlayıcı, katliamlara kadar uzanan bu tür saldırıların önüne geçemeyecektir.

İki gün içinde iki kadın öldürüldü ve şu an hayatta olan binlercesi, hayatlarını şiddet ve can güvenliği tehdidi altında idame ettirmeye çalışıyor.

Kadına yönelik şiddet, insanlığın onurunu ayak altına alan bir sorundur.

Onuru olan her insanın da sorunu, gündemi olmalıdır.

Kadın, annemizdir, kardeşimiz, evladımız, yurttaşımızdır, emekçidir, üretendir, dünyamızı güzelleştiren, dünyayı değiştirendir. Her şeyden en önemlisi: insandır, insan!

Ancak burada unutmamak gerekir ki; Toplumsal sorunların bireysel çözümü olmaz.

Kadın şiddetinin çözümü de toplumsal mücadele ile olur.

Kadına şiddeti çözmek isteyen tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi vatansever kadın mücadelesi yürüten kurumlara üye olmaya davet ediyoruz.

Çözüm vardır: Çözüm; Atatürk’ün çağdaş, bağımsız, üreten Türkiye programıdır.

Atatürk’ümüzün kadını ve erkeği ile, ayrım gözetmeksizin, kadını her zaman toplumsal hayatın merkezinde var olmasını amaç edinen programı yegâne çözümdür. Atatürk’ümüzün programı bugüne de ışık tutmaktadır, birleştiricidir.

Bizler, burada bulunmakla bunun mücadelesini veriyoruz, var oldukça da yılmadan, büyük bir kararlılıkla, bilimin ışığında bu önemli mücadeleyi yürüteceğimize burada söz veriyoruz.

Örgütleneceğiz! Haklarımızı arayacağız. Ne Türkiye’de ne de burada kadınlar olarak, kazandığımız haklarımızın gasp edilmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yaşayacağız, yaşatacağız!

Cumhuriyet Kadınları Derneği – Berlin”

ha-ber.com/Mustafa Temel

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.