DOLAR

32,3476

0.29%
EURO

35,1397

-0.01%
ALTIN(gr)

2.307,36

1,33%
BİST 100

9079.97

1,33%
Kadın üreticilerden siyez buğday hasadı

Kadın üreticilerden siyez buğday hasadı

ABONE OL
12:40 - 21/07/2020 12:40
Kadın üreticilerden siyez buğday hasadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerelden kalkınma hedefiyle desteklediği kooperatifleşme ile üretime başlayan kadın üreticiler, siyez buğday hasadı gerçekleştirdi.

Ortakları kadın olan Korkuteli Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) tarafından düzenlenen Siyez Buğdayı hasadı yapıldı. Hasat törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

KORKOOP Başkanı Dudu Kocabaş bu yıl deneme olarak 60 dekar arazide karakılçık, köse ve siyez buğdayı ekimi yaptıklarını söyledi. Hasat edilen siyez buğdayından erişte, tarhana, un, ekşi mayalı ekmek gibi ürünler yaparak, tüketiciye sağlıklı gıda sunmayı hedeflediklerini belirten Kocabaş, şunları kaydetti.

Muhittin Böcek

”Kadınlarımızın üretime katkı sağlamasını, kazanç elde etmelerini amaçlıyoruz. Bunun yanında meyve üretimi de gerçekleştiriyoruz. Topladığımız meyveleri erkek üyelerimizle marketlere gönderiyoruz. Başkanımıza kooperatifimize katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın destekleri olmasa ayağa kalkmamız mümkün değildi. Sıfır sermaye ile yola çıktık. Başkanımızın destekleri ile bugünlere kadar gelebildik.”

Kadın üreticilerin siyez buğdayı hasadına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kadın üreticileri her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Biçerdöver de kullanan Böcek, kadınları üretime teşvik etmek ve kendilerine yeterli hale getirebilmek amacıyla Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte ‘Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar Projesi’ni yürüttüklerini anımsattı. Muhittin Böcek, şöyle konuştu.

Muhittin Böcek

”Yerelden kalkınma hedefiyle kooperatifçiliği destekledik. Korkutelili kadınlarımız daha önce yetiştirdikleri karakılçık ve köse buğdayların hasadından sonra siyez buğdayının da hasadını birlikte yapıyoruz. Kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olarak üretip evlerine katkı sağlıyorlar. Biz de Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar Projesi ile onların ürettikleri ürünleri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla desteğimizi sürdüreceğiz. Gerek tarımsal üretim gerek hayvancılıkla ilgili yapmamız gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KORKOOP’un Korkuteli’ne özgü Karyağdı Armudu bahçesini de ziyaret ederek, üretimle ilgili Kooperatif Başkanı Dudu Kocabaş’tan bilgi aldı. Başkan Böcek, ayrıca kayısı ağaçlarının dalından kayısı topladı.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.