Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi

Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi

ABONE OL
22:31 - 21/06/2022 22:31
Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşi bir şekilde öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 23 yıla indirilmesi, diğer sanıkların ise beraat ettirilmesi, kadın örgütlerinin tepkisini çekti.

Diyarbakır’da ortak açıklama yapan kadın örgütleri, kararı ‘hukuk garabeti’ olarak nitelendirdi.

Rosa Kadın Derneği, Diyarbakır Tabipler Odası, Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği, Eğitim-Sen, SES Diyarbakır Şubesi, Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından oluşturulan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı’ üyeleri, Pınar Gültekin davasında verilen karara tepki göstermek amacıyla, Kayapınar ilçesindeki Dünya Kavşağı’nda bir araya geldi.

Ellerinde kadın cinayetlerine tepki içeren dövizler taşıyan kadınlar, sık sık kadına karşı şiddete sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

Ağ üyeleri adına konuşan Asya Cemre Işık, kararın hukuk garabeti olduğunu savundu. Kararın vicdanları yaraladığını ifade eden Işık, “Pınar’ın katledilmesi ile yaralanan toplum vicdanı 23 ay süren yargılama sonrasında dün verilen yerel mahkeme kararıyla bir kere daha paramparça edildi. Pınar’ın katili Metin Avcı’ya tasarlayarak kasten öldürme suçunu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 23 yıl hapis cezası verildi. Pınar’ı bütün detaylarını tasarlayarak adım adım büyük bir soğukkanlılıkla katleden, cinayeti işledikten sonra suç delillerini gizlemek için Pınar’ın bedenine eziyet eden fail Cemal Metin Avcı’nın haksız tahrik indiriminden faydalandırılması bir hukuk garabetidir” dedi.

HDP’li Danış Beştaş’tan HSK’ya Çağrı

Açıklamaya katılan Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Meral Danış Beştaş da karara tepkiliydi. Hakimler ve Savcılar Kurulu’na çağrı yapan Danış Beştaş, “HSK’ye açıkça suç duyurusunda bulunuyorum, mahkeme heyeti suç işlemiştir. Bu delillerle bu karar verilemez, aile hakkında bu beraat kararı verilemez. Cemal Metin Avcı isimli caniye indirim yapılamaz. Bunun müsebbibi İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanlardır” diye konuştu.

Açıklamaya katılan kadınlar daha sonra bir süre oturma eylemi yaptı.

Açıklamanın ardından VOA Türkçe’ye konuşan kadınlar karara tepki gösterdi. Karara tepki gösteren kadınlar mahkemelerin kadınları hedef gösterdiğini savundu.

VOA tarafından geçilen Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadın Örgütlerinden ‘Haksız Tahrik’ Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.