Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü

Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü

ABONE OL
13:51 - 24/04/2022 13:51
Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nijerya’nın Rivers eyaletindeki yasadışı bir petrol rafineri deposunda patlama meydana geldi. Yerel yetkililer ve sivil toplum kuruluşları patlama sonucu, 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülkenin güneyindeki eyaletin petrol kaynaklarını denetlemekten sorumlu yetkili Goodluck Opiah, “Yasadışı bir depolama tesisinde yangın çıktı ve olayda yüzden fazla kişi yanarak tanınmayacak hale geldi” dedi.

Ülkedeki işsizlik ve yoksulluk nedeniyle Nijer deltasında yasadışı akaryakıt ticareti, ilgi gören bir iş kolu. Büyük petrol şirketlerinin sahip olduğu boru hatlarından kaçak çekilen petrol, derme çatma tanklarda rafine edilerek ürün haline getiriliyor. Ancak yasadışı bu tesislerde yaşanan kazalar ölümcül sonuçlara neden oluyor.

Bölgede yaşanan benzer kazalar daha önce de can kayıplarına neden olmuş, bir yandan da bölgeye yayılan petrol, çevre kirliliğine yol açmıştı.

VOA tarafından geçilen Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kaçak Petrol Deposunda Patlama: En Az 100 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.