Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor

Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor

ABONE OL
13:54 - 25/10/2021 13:54
Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Kabine’nin en önemli gündem maddesi, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilip edilmeyeceği olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükelçilerle ilgili açıklamasının ardından atılacak nihai adımın, toplantının ardından ortaya çıkması bekleniyor. Bu çerçevede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kabineye bilgi vermesi ve Erdoğan’ın açıklaması sonrası diğer ülkelerden gelen tepkilerin de masaya yatırılacağı ifade ediliyor.

Kabine toplantısında ayrıca Corona virüsü salgınıyla mücadele ve aşılamada gelinen son durumun da ele alınacak konular arasında olması bekleniyor. Bu ayın sonunda yapılacak G-20 Liderler Zirvesi de kabine toplantısında tartışılacak konulardan. Türk lirasının değer kaybı ve ekonomik durumla terörle mücadele konularının da yine kabine toplantısında konuşulacağı ifade ediliyor.

Saat 15.00’te başlayacak toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek kabine toplantısında alınan kararlarla ilgili açıklama yapacak.

VOA tarafından geçilen Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabine İstenmeyen Büyükelçiler Gündemiyle Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.