Kabaş 11 Mart’ta, Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak

Kabaş 11 Mart’ta, Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak

ABONE OL
11:54 - 17/02/2022 11:54
Kabaş 11 Mart’ta, Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve kamu görevlisine hakaret suçlarından tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş’ın avukatlarının ‘‘tedbir yoluyla derhal tahliye’’ edilmesi ve başvurunun ‘‘pilot dava olarak incelenmesi’’ yönündeki taleplerini reddetti.

Anayasa Mahkemesi’nin ‘‘başvurucunun ceza infaz kurumunda tutulmasının yaşamına, maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik bir tehlike oluşturduğuna dair derhal tedbir kararı verilmesini gerektirir bir durum bulunmadığı’’ görüşüyle bu aşamada Sedef Kabaş hakkındaki tedbir talebinin reddine karar verdiği belirtildi.

Avukat Poyraz: ‘‘Anayasa Mahkemesi görmüyor, duymuyor, işitmiyor’’

Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ne kendisini ne de müvekkilini şaşırttığını söyledi.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Poyraz, ‘‘Anayasa Mahkemesi son birkaç yıldır toplumu ilgilendiren hangi konuda alması gerektiği zaman bir karar aldı ki? Varlığı ile yokluğu belli olmayan bir kuruma dönüşen yüce mahkeme, son üye değişiklikleri ile iktidarla yan yana değil iç içe gelen bir kurum haline geldi. Tabii bazı doğru kararlar alıyor olabilir ama bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösteriyor. Açık söylemek gerekirse hukuka katkı sağlayacak herhangi bir kararda görmüyor, duymuyor, işitmiyorlar. Sen ben yapmasan ‘yargı bağımsızlığı’ kapsamında suç duyurusunda bulunacakları olaylarda ismini bildiğimiz kişiler kendileri aleyhinde yorum yapınca görmezden geliyorlar, hatta verdikleri kararın bile arkasında duramıyorlar’’ dedi.

Kabaş 11 Mart’ta mahkemeye çıkacak

Pazartesi günü hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Sedef Kabaş’ın yargılanmasına 11 Mart’ta başlanacak.

14 Ocak’ta Tele 1 televizyonunda yayınlanan Demokrasi Arenası programında söylediği sözler nedeniyle 23 Ocak’ta tutuklanan Sedef Kabaş, 24 gündür Bakırköy Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

RTÜK’ten Halk TV’ye beş gün program durdurma cezası

Tutuklamadan bir gün sonra Kabaş’ın sözlerini gerekçe göstererek TELE1’e yüzde 5 para cezası uygulayan, Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Demokrasi Arenası programına da 5 hafta yayın yasağı getiren Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) bugünkü toplantısında da aynı ağırlıkta cezayı Halk TV ve Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına kesti.

RTÜK bugünkü toplantısında Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) yönelik sözleri nedeniyle Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi isimli programın yayınlandığı Halk TV’ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

Üst kurum ayrıca Olağan İşler programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yasadışı kişi ve ilişkilerle birlikte anıldığı gerekçesiyle KRT’ye, ‘‘Al Sana Haber’’ isimli programda küfür edildiği gerekçesiyle Flash TV’ye, “Ekrem Açıkel ile Ana Haber” programında tarafsızlığın ihlal edildiği gerekçesiyle TGRT Haber TV’ye üst sınırdan para cezası verdi.

Deva Partisi kurucusu Metin Gürcan’ın ilk duruşması 30 Mart’ta

Deva Partisi kurucu üyesi, askeri ve siyasi analist Metin Gürcan hakkındaki iddianameyi daha önce reddeden Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Şubat’ta tekrar sunulan iddianameyi eksikliklerin giderildiği gerekçesiyle bu kez kabul etti.

Askeri ve siyasi casusluk ile suçlanan Gürcan’ın yargılanmasına 30 Mart’ta başlanacak.

İddianamede adları verilen kişilerle görüştüğünü kabul eden Gürcan
26 Kasım’da gözaltına alındıktan üç gün sonra tutuklanmıştı. Metin Gürcan müebbet hapis ve 35 yıla kadar hapisle yargılanacak.

İddianamede Gürcan hakkında teknik ve fiziki takip yapılması için 2020 ve 2021 yıllarında sulh ceza mahkemeleri tarafından verilmiş karar olduğu da görüldü.

VOA tarafından geçilen Kabaş 11 Mart’ta Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabaş 11 Mart’ta Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabaş 11 Mart’ta Gürcan 30 Mart’ta Mahkemeye Çıkacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.