Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar”

Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar”

ABONE OL
23:14 - 15/11/2023 23:14
Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere’de Başbakanlık koltuğunu Liz Truss’a devreden Boris Johnson veda konuşmasında, “Hepsi bu kadar. Artık hepimiz için Liz Truss’ın, ekibinin ve programının arkasında durma zamanı” dedi.

Bundan sonraki planlarına ilişkin ise 58 yaşındaki Johnson, “Gelecekteki kariyerim konusunda şunu söylememe izin verin; şu anda işlevini yerine getirmiş bir roket gibiyim” diye konuştu.

Romalı Cincinnatus benzetmesi

Boris Johnson’ın veda konuşmasında kendini M.Ö. 5’inci yüzyılda yaşamış Romalı siyasetçi Cincinnatus’a benzetmesi ise dikkati çekti.

Johnson, “Cincinnatus gibi çiftliğime geri dönüyorum ve bu hükümete en hararetli destekten başka bir şey sunmayacağım” dedi.

Siyaseti bir süreliğine bırakarak çiftliğinde yaşamaya başlayan Romalı Cincinnatus, yıllar sonra tekrar siyasete döner. İngiliz basını, Johnson’ın sözlerini gelecekte tekrar siyasete dönme planı olarak yorumladı.

“Teşekkürler Boris”

Bu arada İngiltere Başbakanlığı resmi Twitter adresinden yaptığı paylaşımda “Teşekkürler Boris” başlığıyla, Johnson ve eşinin alkışlar eşliğinde Başbakanlık’tan ayrılışının videosunu yayınladı.

Johnson veda konuşmasının ardından Kraliçe 2. Elizabeth’e istifasını sunmak için İskoçya’ya hareket etti. Johnson’ın ardından Liz Truss’ın ziyaret edeceği Kraliçe, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilecek.

47 yaşındaki Liz Truss, üyesi olduğu Muhafazakar Parti’nin oylarının yüzde 57’sini alarak, dün ülkenin yeni Başbakanı seçilmişti.

Truss bugün görevi 2019 yılından bu yana Başbakanlık görevini yürüten Johnson’dan devralarak, son 6 yıldır görev yapan 4’üncü Muhafazakar Partili Başbakan olacak.

Liz Truss ayrıca, Margaret Thatcher ve Theresa May’den sonra ülkenin üçüncü kadın başbakanı olacak.

VOA tarafından geçilen Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Johnson’dan Veda Konuşması: “Hepsi Bu Kadar” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.