Jandarmadan 65 bin sürücüye 33 milyon lira para cezası

Jandarmadan 65 bin sürücüye 33 milyon lira para cezası

ABONE OL
22:35 - 09/01/2021 22:35
Jandarmadan 65 bin sürücüye 33 milyon lira para cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Jandarma sorumluluk alanında hatalı olan sürücülere Antalya’da 2020 yılında sürücülere 33 milyon lira para cezası uyguladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik timlerince 2020 yılında 1 milyon 100 bin araç ve kişi sorgulaması gerçekleştirildi.

Trafik kural ihlali yapan 65 bin yol kullanıcısına toplamda 33 milyon lira idari yaptırım para cezası uygulandı. 15 bin aracı trafikten men eden Jandarma trafik timleri, hakkında yakalama kararı bulunan 650 şahsı yakalayarak adli makamlara teslim etti. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi.

-Ölümlü kazalar yüzde 10 azaldı

‘’Cumhurbaşkanlığı karayolu trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde aldığı önlemler ve gece-gündüz yapmış olduğu havadan ve karadan etkin denetimler sonucu sorumlu olduğu 220 kilometre devlet, 840 kilometre il ve 10 bin 800 kilometre mahalle yolunda son yılların en düşük kaza seviyesine ulaşıldı.           İçişleri bakanlığınca belirlenen hedefler doğrultusunda ölümlü kazaları yüzde 10,  yaralanmalı kaza sayısını ise yüzde 20 azaltmayı başardı.’’

Ceza yazmaktan çok,  sürücülerin eğitimi ve bilgilendirilmesini öncelikli görev edinen Jandarma trafik timlerinin pandemi süresinde bile sürücülere seminerler vermeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi.

‘’Türkiye’de ilk kez Antalya ilinde Jandarma Trafik Şube Müdürlüğünce Eba ve zoom üzerinden uzaktan eğitim projesinde pandemi nedeniyle okullara gidemeyen yaklaşık 30 bin öğrenciye trafik bilincini aşılamak için uzaktan trafik eğitimleri verdi.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.