Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor

Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor

ABONE OL
23:05 - 20/03/2022 23:05
Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterilen ilk siyah kadın hakim olan Ketanji Brown Jackson yeni haftanın ilk gününde Senato Adalet Komisyonu’nda senatörlerin sorularını yanıtlayacak.

Jackson, komisyonda önce açılış konuşması yapacak ardından da komisyonun 11 Demokrat ve 11 Cumhuriyetçi üyesinin iki gün boyunca sorularını yanıtlayacak.

51 yaşındaki Jackson, 9 yıldır federal hakim.

Jackson, geçen yıl Başkan Joe Biden kendisini Washington’daki federal temyiz mahkemesine aday gösterdiğinde senatörlerin sorularını yanıtlamıştı.

Amerika Barolar Birliği Jackson’ın adaylığıyla ilgili olarak kendisine en yüksek notu vermis ve oybirliğiyle ‘son derece nitelikli’ tanımlamasında bulunmuştu.

Cumhuriyetçiler’in Jackson’ı onay sürecinde ne kadar zorlayacağı merak konusu. Jackson’ın Senato’dan onay alması Anayasa Mahkemesi’ndeki dengeleri değiştirmeyecek.

Mahkemede 6-3 muhafazakar hakimlerin üstünlüğü bulunuyor.

Jackson onay alırsa, istifa kararı alan ve liberal olarak nitelenen üyelerden Stephen G. Breyer’in yerine göreve başlayacak.

Jackson’ın bu süreçte Senato’dan onay alması bekleniyor.

Bazı Cumhuriyetçi isimlerin onay sürecinde Jackson’a destek vereceği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Jackson’ın Anayasa Mahkemesi Süreci Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.