İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek

İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek

ABONE OL
22:50 - 24/03/2022 22:50
İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işadamlarıyla biraraya geldi. İki kent arasında işbirliğinin yollarının tartışıldığı toplantıda Soyer, Diyarbakırlı girişimci kadınların ürettiği ürünlerin İzmir’de pazarlanması için destek sözü verdi.

Beraberinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı ile birlikte Diyarbakır’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sur içinde esnafı ziyaret etti. Tarihi Sipahi pazarını gezen Soyer, birçok işyerini ziyaret etti. Esnafın Soyer’e ilettiği sorunların başında ekonomik sıkıntılar geldi.

Soyer esnaf ziyaretinin ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen Diyarbakır-İzmir Kentler Arası İşbirliği Geliştirme toplantısına katıldı. İki kent arasında işbirliğinin yollarının tartışıldığı toplantıya Diyarbakır’dan çok sayıda işadamı da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, belediyelerin kayyumla yönetilmesinin yarattığı sorunlara değindi. Kaya, “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürekli kayyumlarla yönetildiğimiz için, kentin birçok sorunuyla yüz yüze kalıyoruz. Tabii ki elimizden geldiğince, kadın derneklerimiz, kooperatiflerimiz, kültür ve spor kurumlarımıza destek vererek, kentin gerçek kimliğini ve ruhunu muhafaza ediyor ve yürümeye çalışıyoruz” dedi.

“Kutuplaştırma bizi yoksullaştırıyor”

Kaya’dan sonra söz alan Soyer ise toplumdaki kutuplaştırmaya dikkat çekti. Kutuplaştırmanın başarılı olmadığına değinen Soyer, “Türkiye’de ne kadar kutuplaştırma, ötekileştirme, ayrıştırma gayreti olursa olsun bunu başaramadıklarını düşünüyorum. Yani biz hala kadim kültürümüzün zenginliğiyle birbirimize sahip olmaya, destek olmaya devam ediyoruz. Çünkü ne zaman ki bu ayrıştırma, ötekileştirme öne çıksa ve güç kazansa, biz aslında bir o kadar yoksullaşıyoruz ve gücümüzden kaybediyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı süren toplantıda, işbirliğinin yolları üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Diyarbakırlı kadın girişimcilere destek sözü

Toplantının ardından VOA Türkçe’nim sorularını yanıtlayan Soyer, iki kentin sahip olduğu potansiyellerin buluşturulması gerektiğini ifade etti. Özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesinin öne çıktığını vurgulayan Soyer, şöyle konuştu: “İzmir ve Diyarbakır birbirine çok benzerler ve her iki şehrin de sahip olduğu potansiyeli çok fazla. Bunları buluşturmalıyız ve daha çok işbirliği yapmalıyız. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarınızı birleştirebilirsek bu memleketin ihtiyaç duyduğu barışa da kalkınmaya da refaha da yoksulluktan kurtulma ile çok daha fazla hizmet ederiz. Fuarcılık alanında, kadın girişimciliğini destekleme, mobilya tekstil sektörüyle ilgili işbirliği yapacağız. Çok şey konuşuldu, derslerimiz çıkacak, inşallah hepsini hayata geçireceğiz.”

DTSO Başkanı Kaya da Soyer’in kadın girişimcilere destek sözü verdiğini söyledi. VOA Türkçe’ye konuşan Kaya, “Özellikle kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin İzmir’le işbirliği ve fuarcılık alanında işbirliği konuşuldu. Birlikte çalışma kararları aldık. Özellikle bölgemizde tekstil, mobilya sektörü ve fuarcılık bu üç sektör oldukça önemli ama kadına pozitif ayrımcılık yapan bir belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle kadınlarımıza ürünlerinin pazarlanması anlamda bir destek verecek” şeklinde konuştu.

Kadın girişimciler memnun

Toplantıya katılan kadın girişimciler Soyer açıklamalarından memnun oldu. VOA Türkçe’ye konuşan kadın girişimciler, İzmir’in olanaklarının kadın girişimcilere açılmasını talep ettiklerini ifade ederek, Soyer’in kadınların çalışmaları ve ürettikleri ürünler hakkında rapor istediğini söyledi.

VOA tarafından geçilen İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’den Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.