İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor

İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor

ABONE OL
13:03 - 09/09/2022 13:03
İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşu kutlamaları 100. Yıl Zafer Yürüyüşü ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922’de İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP, AKP, İYİ Parti ve MHP milletvekilleri ile binlerce İzmirli katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 gün önce Afyon’dan yola çıkan Zafer ve Anma Yürüyüşü kafilesi, Başkan Tunç Soyer’e 400 kilometre boyunca taşıdığı Türk bayrağını teslim etti. Kortej ile İzmir’e gelen Afyon Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve Afyon Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ise yürüyüş öncesi kutlama mesajlarını iletti.

350 metre uzunluğunda bayrak

350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje yurttaşlar da alkışlarla destek verdi. Kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisiyle karşılandı.

Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri İzmir Hükümet Konağı’nın önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekti.

Törenler tüm gün sürecek

İzmir’de kutlamalar, gün boyu devam edecek. 9 Eylül akşamı fener alayının ardından Gündoğdu Meydanı’nda kurtuluş mücadelesi ve İzmir’in kurtuluşunu canlandıran büyük bir görsel şov düzenlenecek. Gösteriler Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Alsancak Limana kadar uzanan sahile yayılacak. Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Tarkan konser verecek. Ayrıca 9 ve 10 Eylül tarihlerinde 18 farklı hava gösteri ekibi, 100’ün üzerinde hava aracı ve pilotun katılımıyla havacılık gösterileri sunulacak.

VOA tarafından geçilen İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’de Kurtuluşun 100’üncü Yılı Kutlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.