İzmir’de İsrail protestosu

İzmir’de İsrail protestosu

ABONE OL
10:31 - 24/10/2023 10:31
İzmir’de İsrail protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen mitingle protesto edildi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) ve Milli İrade Platformu’nun öncülük ettiği “Filistin’e destek” mitingine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi İzmir İl Başkanları, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, sanatçı Murat Kekilli, Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid’in torunu olarak tanınan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz katıldı.

Filistin ve Türk bayraklarıyla Konak Meydanı’nda toplanan kalabalık tekbir getirerek, “Kudüs bizimdir, bizim kalacak”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” sloganları attı.

“Özgür Kudüs kurulana kadar bu mücadele devam edecek inşallah”

Kur’an tilavetiyle başlayan mitingin açılış konuşmasını yapan İSTOK Genel Başkanı Uğur Bayrak, “Canımız yanıyor, yüreğimiz dağlanıyor, kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Dünyanın dört bir yanından katiller kardeşlerimize, Filistin’e, Gazze’ye saldırıyor. Çoluk çocuk demeden, kadın yaşlı demeden, sivil, gazeteci demeden, Hıristiyan Müslüman demeden katlediliyor. Biz bugün tüm insanlık adına Konak Meydanı’nda bir araya geldik. Kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Filistin ve Türk bayraklarıyla Konak Meydanı’nda toplanan kalabalık tekbir getirerek, “Kudüs bizimdir, bizim kalacak” gibi sloganlar attı

İsrail’in saldırılarına diğer ülkelerin sessiz kalmasını eleştiren Bayrak, “İsrail’e kimse söz söylemiyor. Sadece ve sadece Müslümanlardan ses çıkıyor. Biz Müslümanlar olarak kardeşlerimizin çektiği acıyı İzmir’den hissediyoruz. Buradan Gazze’ye bir selam yolluyoruz” diye konuştu. Bayrak, “Özgür Kudüs kurulana kadar bu mücadele devam edecek inşallah” ifadesini de kullandı.

“Gerekli olduğu takdirde gönüllü olarak Filistin’e, Gazze’ye gitmeye talibiz inşallah”

Kamuoyunda Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid’in torunu olarak bilinen Kayıhan Osmanoğlu da mitingde sahneye davet edildi.

Osmanoğlu, “Dedem Sultan Abdülhamit Han’ın yapmış olduğu bu Saat Kulesi’nden, İzmir’den haykırıyorum, katilsin, zalimsin, vahşisin, barbarsın İsrail. Döktüğün kanda boğulacaksın İsrail. Gerekli olduğu takdirde gönüllü olarak Filistin’e, Gazze’ye gitmeye talibiz inşallah” dedi.

İzmir’in Konak meydanındaki protestoya çok sayıda vatandaş katıldı

“Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar”

Ardından söz alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak başladığı konuşmasında, “Günlerdir canlı yayınlardan korkunç vahşeti izliyoruz. Parçalanmış cesetler, bebekler, çocuklar var. Gazze’de can pazarı kurulmuş durumda. Gazze yok oluyor. Gazze’de ölen sadece masum çocuklar değil, insanlık onuru” dedi.

“Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar” ifadesini kullanan Yalçın, “365 kilometrekarelik Gazze’de, bu küçücük alanda çok acılar yaşandı. Kudüs 75 yıldır acının başkenti. Gazze 16 yıldır açık hava hapishanesi ve abluka altında. Onun için Gazze’ye sahip çıkmak insan onuruna sahip çıkmaktır. Gazze’nin yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır. Düşünsenize, ülkeniz paramparça, toprağınızın yüzde 85’i işgal edilmiş, şehirleriniz küle çevrilmiş, etrafınız utanç duvarlarıyla örülmüş, verimli toprağınıza, temiz su kaynağınıza el konulmuş, kendi ülkende serbest dolaşma hakkın yok. Aşın yok, işin yok, ilacın yok, ekmeğin yok. Siyonist olmayan hiç kimseye acınmıyor o topraklarda” diye konuştu.

İzmir’in Konak meydanında toplanan vatandaşlar ellerinde pankartlar taşıyarak, sloganlar attı

“Batılı ülkeler vahşete yasal kılıf uydurmaya çalışıyorlar”

Memur-Sen Başkanı Yalçın, ABD ve Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği desteği de eleştirerek, “Ağız birliği etmişçesine Gazze’deki vahşeti destekliyorlar, vahşete yasal kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Soykırıma meşruiyet uydurma yarışı içerisindeler. Filistin’e ABD’nin verdiği fosfor bombaları atılıyor. CNN, BBC marifetiyle Filistin’e yalan ve dezenformasyon bombaları atılıyor” dedi.

Mitingde sahne alan sanatçı Murat Kekilli de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak yazdığı “Yıkılasın İsrail” şarkısını kalabalıkla birlikte seslendirdi. Eylem okunan duaların ardından sona erdi.

Protestocular ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı

VOA tarafından geçilen İzmir’de İsrail protestosu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’de İsrail protestosu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’de İsrail protestosu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.