İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin

İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin

ABONE OL
10:34 - 09/03/2022 10:34
İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ düzenleyen kadınlar tarafından coşkuyla kutlandı. “Patriyarkaya ve yoksulluğa feminist isyan” yazılı pankartın arkasında bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+ bireyler Alsancak eski Leman Kültür önünden Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Güvenlik güçleri, etkinlik için toplanan kalabalığın yürümesine başlangıçta izin vermedi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 7 ve 8 Mart’ta belirlenen yer ve güzergahlar dışında, “yasaya aykırı şekilde eylem yapılmasına” izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Polis, grubun önüne barikat kurarak yürümelerine engel oldu. Polisle müzakere gerçekleştirildiği sırada yürümekte direten kalabalığın barikata yüklenmesi sonucunda arbede yaşandı. Uzun süreli bekleyişin ardından barikat açılarak kadınların yürümesine izin verildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin diğer tarafında polis tarafından bekletilen grupla bir araya gelen kadınlar yürüyüşü istedikleri şekilde tamamladı.

Eyleme katılanlar sık sık “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük”, “Susma haykır, eşcinseller vardır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Jin jiyan azadi” (Kadın, yaşam, özgürlük) sloganları attı. “Bir kahkaha at sokaklar boyansın”, “Hepimiz eşit olana kadar hiçbirimiz eşit değiliz”, “Ped lüks değil ihtiyaçtır” yazılı dövizler taşındı.

Kalabalığın taşıdığı dövizler arasında beş yıldır tutuklu olan ve sağlık sorunları bulunan eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk ve milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fotoğrafları da yer aldı. Dans ve şarkılarla süren etkinlik olaysız sona erdi.

VOA tarafından geçilen İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’de Feminist Yürüyüşüne Önce Yasak Sonra İzin haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.