İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu?

İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu?

ABONE OL
23:43 - 06/03/2024 23:43
İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

30 ilçeli İzmir’in en kalabalık ilçesi olan Buca, şehirdeki toplam seçmenin de yaklaşık yüzde 11,5’ini barındırıyor. Buca Belediyesi 2009 yılından bu yana CHP’li isimlerle yönetiliyor. Ancak bu kez CHP’nin Buca’daki tahtının sallantıda olduğu belirtiliyor. CHP’nin tahtını sarsan isim ise eski bir CHP’li olan İYİ Parti Buca Belediyesi Başkan Adayı Suat Nezir.

Kılıçdaroğlu 2019’da Buca adayı olarak ismini açıklamıştı

Yaklaşık 5 yıl önce, 17 Şubat 2019’da dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediye başkan adaylarını tanıtırken Buca adayı olarak Suat Nezir’in ismini telaffuz etmişti. Nezir, o günden itibaren Buca’da CHP adayı olarak seçim çalışmalarına başlamıştı. Ancak CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği aday listesinde Buca adayı olarak Suat Nezir değil, Erhan Kılıç’ın ismi yazıyordu.

VOA Türkçe’ye konuşan Nezir, Kılıçdaroğlu tarafından aday olarak açıklandıktan sonra 17 gün boyunca saha çalışması yürüttüğünü söyledi.

“Altta başka şeylerin döndüğünü duyuyorduk ama bir türlü bunun olabileceğini asla tahmin edemiyorduk” diyen Nezir, aday gösterilmemesinin nedenini ise parti içindeki birkaç kişiye değil, halka hizmet edecek birisi olmasına bağladı.

5 yıl sonra yine hayal kırıklığı

Suat Nezir, 2019’da yaşadığı hayal kırıklığına rağmen CHP’den uzaklaşmadı. “Beş yıl boyunca bekledim, sabrettim” diyen Nezir, 2024 yerel seçimleri için yeniden CHP’den aday adayı oldu.

CHP Genel Merkezi’nden üst düzey yetkililerin “bu kez adayımız sensin” dediklerini söyleyen Nezir, “Bazı genel başkan yardımcıları bana, ilk başladığımız günden son güne kadar ‘adayımız sensin, Buca’yı seninle kazanabiliriz ve sen en iyi yönetecek kişisin şu anda arkadaşlarımız içerisinde’ diye sürekli telkinlerde bulunuyordu” dedi.

CHP yöneticilerine 2019’daki gibi bir sıkıntı yaşamak istemediğini aktardığını vurgulayan Nezir, buna rağmen “Hayır, adayımız sensin” cevabı aldığını belirtti. Ancak, 31 Mart 2024 seçimleri için CHP’nin açıkladığı başkan adayı yine Suat Nezir olmadı.

Nezir, “Maalesef aynı tabloyla tekrar karşılaştık ve aynı hüsran, aynı edebiyatlar, aynı komplo bizi tekrar buldu açıkçası” diye konuştu.

İYİ Parti’den adaylığı Buca’daki dengeleri değiştirebilir mi?

Ancak ilçenin köklü ve geniş ailelerinden birine mensup olan Nezir, bu kez yaşananları sessizce kabullenmedi ve İYİ Parti’nin Buca’daki belediye başkan adayı oldu.

Yıllarca Buca’da belediye meclis üyeliği, belediye başkan yardımcılığı, belediye başkan danışmanlığı gibi görevlerde bulunan Nezir’in İYİ Parti’den aday olması ilçedeki dengeleri de değiştirme potansiyeline sahip.

Nezir, niçin İYİ Parti’den aday olduğunu açıklarken “Vatandaşın talebi hizmet. Sokaklar kötü durumda, çöpler dahi, normal belediyecilik faaliyetleri dahi istediğimiz şekilde yapılamazken, artık vizyon projelerin olması bir hayal olmuşken, vatandaşlar da bunu benim yapabileceğimle ilgili sürekli telkinlerde bulunuyordu. Ve bununla ilgili de İYİ Parti bize kucak açtı. Biz de o davete icabet ettik” İfadelerini kullandı.

CHP’ye “objektif” anket sitemi

Suat Nezir, “Sizin ille de belediye başkanı olmanız şart mı, bir başka isim daha iyi hizmet edemez mi sorusuna” ise şu cevabı verdi: “İlla benim belediye başkanı olmam gibi bir şey sözkonusu değil. Ben ilk çıktığım günden bu tarafa 2019’da da 2024’te de hep söylediğim şey şu; yapmanızı istediğim tek şey var, kamuoyu araştırmaları yapın, sokağın nabzını dinleyin. İnsanları dinleyin ama bunu objektif şekilde yapın. Eğer siz bunu objektif yaptığınızda, eğer benden öne çıkan bir arkadaşım varsa ben seve seve ona destek olmaya razıyım. Benim derdim bu kente hizmet etmek. O yüzden bana şu anda benden daha iyi olabilecek noktada bir veri konmadığı için ‘evet benim’ diyorum.”

2019 yılındaki yerel seçimlerde Buca’da CHP yüzde 49,6 AK Parti ise yüzde 44,2 almıştı. 2019’da İYİ Parti ve DEM Parti’nin öncülü sayılan HDP, CHP adayına destek vermişti. Ancak bu kez her iki parti de kendi adaylarıyla yarışıyor.

Aradan AK Parti sıyrılır mı?

Nezir bu yarışta ipi kendisinin göğüsleyeceği düşüncesinde: “Biz seçimi alırız, tek kelimeyle seçimi alırız. Çünkü o kadar güzel bir teveccüh var ki her türlü siyasi partiye gönül vermiş, hatta o partiye hizmet etmiş, hatta o partiye kerhen oy vermiş ya da sevdiği için oy vermiş insanların şu anda bize teveccühlerini görebiliyoruz.”

İlçedeki tablo, en son 2004 yılında Buca’da belediye başkanlığını kazanan AK Parti’nin de aradan sıyrılarak birinci olma ihtimalini artırıyor. Ancak Nezir, CHP kaybettiren isim değil İYİ Parti’ye kazandıran isim olacağını belirtti.

Nezir, “Biz bu daveti kabul ettiğimizde belli bir araştırma yaptık. Buca’da seçimi kazanabileceğiz düşüncesiyle teklifi kabul ettik. Ben hiçbir zaman kaybettiren bir kişi olayım, arada ikinci figüran bir eleman olayım mantığıyla siyaset yapmadım” dedi.

İYİ Parti adayı, “Biz partiyi bölmek için yola çıkmadık, biz seçim kazanmak, Buca ve Bucalılar’a hizmet etmek için çıktık. Net bir şekilde seçim alacağız. Aradan birilerinin çıkması sözkonusu dahi değil” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti’nin eski CHP’li adayı Buca’da CHP’nin tahtını sarsıyor mu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.