İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor

İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor

ABONE OL
02:29 - 11/11/2023 02:29
İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstifa haberlerinin ardı ardına geldiği İYİ Parti’de bugün de eski milletvekilleri Durmuş Yılmaz ile Bahadır Erdem partiden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti içinde son dönemde hareketli günler gözlemlenirken, Akşener’in en yakınındaki isimlerden birisi olan Basın Danışmanı Murat İde’nin görevinden alınması da sürpriz olarak nitelenmişti.

Haftabaşında İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılması gerektiğini savunan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da partiden istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı.

Bugünse eski milletvekilleri Yılmaz ve Erdem, peş peşe İYİ Parti’den istifa ettiklerini duyurdu.

İlk önce eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, X hesabında İYİ Parti üyeliğine son verdiği açıklamasını paylaştı.

İYİ Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Yılmaz, 2018 genel seçimlerinde, Ankara milletvekili seçilmişti. Durmuş Yılmaz, 2006 yılında atandığı Merkez Bankası Başkanlığı görevini 2011 yılına kadar sürdürmüştü.

Erdem: “Muhalefet seçim sonrası yorgun düştü”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de, “İYİ Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum” açıklamasında bulundu. 2020 yılı Eylül ayından bu yana İYİ Parti’de görev yapan Erdem, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak derslere devam edeceğini açıkladı.

İstifa açıklamasında, muhalefet partilerinin seçimde başarısız olduğunu ve vaatlerini yerine getiremediğini belirten Erdem, “Milletimiz üzgün, umutsuz ve yıllardır süre gelen başarısızlıkların ardından yorgun düşmüştür. Gelinen bu noktada muhalefet partileri için tek çare ‘iktidar baskısı altında sıkışmış, yalnızlaştırılmış ve ekonomik anlamda buhrana sürüklenen vatandaşlarımıza’ umut olacak yeni başlangıçlar için gerekli adımları atmaktır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti’de istifa rüzgarı esiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.