İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı

ABONE OL
12:00 - 31/03/2023 12:00
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ Parti’nin Merter’de bulunan İstanbul İl Başkanlığı’na bu sabah silahlı saldırı gerçekleştirildi.

VOA Türkçe’nin ulaştığı İYİ Parti’li kaynak, silahlı saldırının sabah 5 sularında gerçekleştiğini, il merkezinin giriş katında bulunan kafeteryaya bir kurşunun isabet ettiğini belirtti.

Aynı kaynak, Buğra Kavuncu’nun il başkanlığı yaptığı dönemlerden bu yana tehditler aldıklarını, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de kendilerine bu konuda uyarılar yapıldığını söyledi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partililere geçmiş olsun demek için İstanbul il binasına gidiyor.

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu’ndan saldırıya tepki

Bu arada, İYİ Parti’ye yönelik silahlı saldırıya siyaset dünyasından tepkiler geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun” derken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bugün Gaziosmanpaşa’da stadyum açılışına katılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medyadan, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sarf ettiği “Beni kendinle uğraştırma” sözleri tartışılıyor

İYİ Parti çevreleri saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik sözlerinden sonra gerçekleşmesine dikkat çekiyor.

Erdoğan önceki gün katıldığı bir canlı yayında, kendisi hakkında sosyal medya hesabından “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatyayı iç” yazmasına sert sözlerle yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İP’in başkanı elinize dilinize dursun, hayatında inşaat nedir görmemiş ve bunların tepeden tırnağa derinliği olması gerekir bilmeyen.. Biz bir şeye yapıyoruz dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” demişti.

İYİ Parti’nin bir önceki İstanbul İl Başkanı ve Akşener’in seçimlerden sorumlu başdanışmanı bu söylemin kabadayılık ve şiddet içeren nefret dili olduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binasına Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.