“İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız”

“İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız”

ABONE OL
23:45 - 25/11/2023 23:45
“İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan kadınlar ‘Savaşa, krize, yoksulluğa ve erkek-devlet şiddetine karşı bir aradayız!’ sloganıyla bir araya geldi.

Ankara Kolej Meydanı’nda miting yapmak isteyen yüzlerce kadın, yağmura rağmen Sakarya Caddesi’ne yürüdü ardından basın açıklaması okundu. Kadınlar yürüyüşte “Kadın cinayetleri politiktir”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarını attılar. Ayrıca Filistin’e destek mesajlarının yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıdılar.

“İçimizde çığ gibi büyüyen isyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız”

25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Ankara Kadın Platformu öncülüğündeki protesto eyleminin açıklamasını, KESK Kadın Meclisi’nden Mukaddes Angay okudu. Angay, “Sadece bu sene 347 kadın, erkek şiddetiyle katledildi. İktidar failleri koruyor ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendirmeye devam ediyor. Tüm bunlara rağmen hayatta kalabilen kadınlar ise erkek yargı tarafından sistematik bir şekilde hedef haline getiriliyor ve hukuksuzca yargılanıyor” dedi.

İktidarın kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı üzerinden kendini var ettiğini ve nefret yürüyüşleriyle kendilerini hedef haline getirdiğini belirten Angay basın açıklamasında, “Hayatlarımızı tehlikeye atarak bizleri kendi çizdikleri sınırlar içerisine hapsetmeye çalışıyorlar” dedi.

Basın açıklamasında, Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı, deprem bölgesindeki kadınların sıkıntıları, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin durumuna da yer verildi.

VOA tarafından geçilen “İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsyanımızı ve öfkemizi haykırmak için buradayız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.