İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı

İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı

ABONE OL
22:14 - 18/07/2022 22:14
İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine ilişkin “Bu ülkelerin şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum” açıklaması yaptı.

Erdoğan, bugünkü iki saat 15 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçti ve ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun NATO kapsamındaki müzakereler sonucunda Türkiye’nin dış politikada kazanım elde edemediği eleştirisine yanıt verdi.

İsveç ve Finlandiya’ya mesaj veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ABD’yle F-35 askeri uçak projesine Türkiye’nin geri dönüşü konusunda müzakere yapılması gerektiği görüşüne ilişkinse yorumda bulunmadı.

Erdoğan, 28 Haziran’da Madrid’de yapılan NATO Liderler Zirvesi’ne katıldığını anımsatarak, “NATO’nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri çerçevesinde yürümesi konusunda gayet açık ve kesin bir tavır ortaya koyduk. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri sürecinin başlaması için masaya getirdiğimiz şartların kabulü üzerine, şartlı onayımızı üye ülkelerle paylaştık. Buradan bir defa daha; bu ülkelerin şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ana muhalefetin, yavru muhalefetin öyle veya böyle değişik-değişik bir şeyler söylemesi, biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bizi bağlamaz. Özellikle İsveç’in bu konuda iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Bizim Türkiye olarak bu konuda duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir” diye konuştu.

Türkiye’nin dış politikası bağlamında uluslararası temaslarını anlatan Erdoğan, yarın Tahran’ın evsahipliğinde yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin yedinci toplantısında olacağını anımsattı.

VOA tarafından geçilen İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsveç ve Finlandiya’ya ‘NATO Sürecini Dondururuz’ Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.