İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz”

İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz”

ABONE OL
16:09 - 08/11/2022 16:09
İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliği için Türkiye’nin lehte oyunu alabilmek açısından “İsveç terör örgütleriyle (PKK/PYD) diyaloğa girmeyecek” dedi.

Kristersson, resmi ziyaret kapsamında geldiği Ankara’da, sabah ilk durağı Anıtkabir’deydi. Kristersson, beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Sonrasında Kristersson, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne “Yaklaşık 100 yıl önce tarafınızca kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek benim için büyük bir onurdur. 1934’te Ankara’daki İsveç Büyükelçiliği’nin açılışında, dönemin Veliaht Prensi Gustaf Adolf ile çekilmiş fotoğraflarınız, bana ülkelerimiz arasındaki yakın bağların ne kadar eskiye dayandığını anımsatmaktadır. İsveç ve bu güzel ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme temennilerimle” diye yazdı.

İkinci durağında TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un konuğu olan Kristersson, Türkiye ile İsveç arasında “Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” kurulduğunu açıkladı.

Kristersson, ev sahipliğinde İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında 28 Haziran tarihinde imzalanan mutabakatı da anımsattı. Kristersson, “İsveç muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç terör örgütleriyle (PKK/PYD) diyaloğa girmeyecek” mesajını verdi. Kristersson, İsveç Anayasası’nda yıl sonuna kadar terörle mücadele konusunda değişiklik yapacaklarını da sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Şentop, “Muhtıra’da kayıtlı taahhütler açık ve nettir. Muhtıra, bize bir yol haritası sunmaktadır. Bu yol haritası üzerinde ilerleme sağlanan alanlar mevcuttur; bunları olumlu buluyoruz. Örneğin, savunma sanayindeki kısıtlamaların kaldırılması Meclisimizin İsveç’in NATO üyeliğine dair değerlendirmesinde olumlu hanede yer alacaktır. Ancak kabul etmek gerekir ki; daha atılacak epey adım var” ifadesini kullandı.

Anımsanacağı üzere; Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO müttefikleri, Finlandiya ve İsveç’in katılım protokollerini kendi parlamentolarında onaya sundu ve kabul ettirdi.

Kristersson, bugün akşamüstü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İki isim ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

VOA tarafından geçilen İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsveç Başbakanı: “Terör Örgütleriyle Diyaloğa Girmeyeceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.