İstiklal Caddesi’nde Patlama

İstiklal Caddesi’nde Patlama

ABONE OL
20:39 - 14/11/2022 20:39
İstiklal Caddesi’nde Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul İstiklal Caddesi’nde yerel saatle Pazar günü 16.20’de patlama meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesine katılmak için Endonezya’ya hareket etmeden önce düzenlediği basın toplantısında patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Erdoğan, “Taksim’deki bombalı saldırıda terör kokusu var, bir kadının rol aldığı düşünülüyor. İstiklal Caddesindeki kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacaktır. Türkiye’yi, terörle teslim alma çabası dün olduğu gibi bugün ve yarın hedefine ulaşamayacaktır” dedi.

Patlamayla ilgili en son bilgi ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi. Oktay, patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini ikisi ağır 81 kişinin de yaralandığını belirtti.

Oktay, “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından ilk yaptığı açıklamda, patlamanın yerel saatle 16.20’de meydana geldiğini kaydetmişti.

RTÜK patlamayla ilgili yayın yasağı getirdi.

Saldırı sonrası ayrıca Twitter ve diğer sosyal medya sitelerine kısıtlama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerinde incemelerde bulundu.

İmamoğlu sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımda, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis saldırıdan dolayı şok ve üzgün olduğunu belirtti.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden de sosyal medyada paylaşılan mesajda da, “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Patlamayla ilgili olarak AB Türkiye Delegasyonu da sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Mesajda, “İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama bizi derinden üzdü. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, Başın sağolsun Türkiye” ifadeleri kullanıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener de patlamada yaşamlarını yitirenler için sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.

2015’le 2017 arasında Türkiye’de gerçekleştirilen saldırılarda 500’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Demirtaş’tan lanetleme

Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı lanetlediğini açıkladı. Demirtaş, “Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmış olursa olsun sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlaken ve vicdanen terördür. Asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, “İstiklal Caddesi’nde masum sivilleri açıkça hedef alan terör eylemini lanetliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

HDP’den açıklama

HDP’den de patlamayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “İstanbul İstiklal caddesinde yaşanan ve şimdiye kadar 6 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine 53 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin acı ve üzüntü duyuyoruz.
Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Zelenski’den taziye mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de patlamayla ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Zelenski mesajında, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen İstiklal Caddesi’nde Patlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstiklal Caddesi’nde Patlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstiklal Caddesi’nde Patlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.