İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı

İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı

ABONE OL
13:55 - 14/11/2022 13:55
İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırının failinin kimliğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca Albashır’ın, “PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan ettiği” kaydedildi.

İstanbul Emniyeti, şüphelinin geliş gidiş güzergahlarını gören bin 200 güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği belirterek, şüphelinin İstanbul’un Esenler ilçesine gittiğinin tespit edildiğini kaydetti.

“PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini beyan etmiştir”

Bu bilginin ardından polisin operasyona başladığı ve 21 adrese baskın yapıldığı kaydedilerek, şöyle denildi:

“Yapılan operasyonda 46 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir.

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü 16.20 sıralarında bombalı eylem gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”

“Saldırıda kullanılan patlayıcı TNT”

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul bölge laboratuvarında yapılan kimyasal incelemede, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğunun tespit edildiği” belirtildi.

VOA tarafından geçilen İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstiklal Caddesi Saldırısı Failinin Kimliği Açıklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.