*** “İsteğim Türkiye’yi AB içinde görme”

*** “İsteğim Türkiye’yi AB içinde görme”

ABONE OL
12:48 - 24/01/2009 12:48
*** “İsteğim Türkiye’yi AB içinde görme”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"İsteğim Türkiye’yi AB içinde görme"

Alman Meclisinin (Bundestag) eski Başkanı Rita Süssmuth, Türkiye’nin AB’ye girmesini istediğini söyledi

Berlin’de SRH kısa adıyla bilinen yüksek okulun yöneticiliğini yapan Süssmuth, Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) temsilcilerinin de katıldığı okulun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile kendilerini bağlayan çok sayıda konunun bulunduğuna işaret ederek, ”İsteğim Türkiye’yi AB içinde görmek. Umarım bunu bir gün başarırız” dedi.

SRH’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye’de yaşayan Berlin eyaletinin ilk Başbakanı Ernst Reuter’in oğlu ve Mercedes şirketinin eski yönetim kurulu başkanı Edzard Reuter’in de görev aldığını belirten Süssmuth, Reuter’in Türkiye’den ikinci vatanı olarak söz ettiğini ve bunu sürekli bir şekilde dile getirdiğini ifade etti. Süssmuth, Türkiye’nin savaş döneminde çok sayıda göçmeni kabul ettiğini, bunun daha fazla gösterilmesi ve anlatılması gerektiğini kaydetti.

SRH okulunun adının daha önce OTA olduğunu ve Erman Tanyıldız tarafından kurulduğunu hatırlatan Süssmuth, okulun 2007 yılında Heidelberg kökenli bir holding tarafından satın alındığını belirtti.
    

İktisat ve iletişim alanlarında ders veren yüksek okul hakkında bilgi veren okulun Başkan Yardımcısı İzzet Furgaç da, okulda Almanca ve İngilizce eğitim verildiğini, uygulamalı derslere önem verdiklerini ve öğrencilere her konuda yardımcı olduklarını belirtti. Furgaç, öğrencilerin yüzde 40’ının yabancı olduğunu, bir öğretim görevlisine 15 öğrencinin düştüğünü ve öğretim görevlilerinin öğrencilerle yakından ilgilenme olanağı bulduklarını kaydetti.

TDU Başkanı Remzi Kaplan da SRH’nın TDU’ya üye olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulun gelecekte de başarılı olmasını diledi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.