“İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok”

“İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok”

ABONE OL
01:11 - 29/01/2024 01:11
“İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Saadet Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın’ı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Aydın, İstanbul’un AKP ve CHP ile kaybedecek beş yılının olmadığını savundu: “Bilinmelidir ki eğer bu seçim iki kutbun seçimiyse o iki kutup AK Parti ve CHP değil, Milli Görüş ve diğerleridir. Saadet Partisi bir cephedeyse, AK Parti ve CHP diğer cephededir. İstanbul, 31 Mart’ta ‘Saadet’ diyecek.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili, “Ümit ediyorduk ki (İstanbul’un sorunları) bu dertler, bu problemler yeni gelen arkadaşlar vasıtasıyla düzelir, geride kalır. Ama maalesef bu beklentilerimiz, arzu ettiğimiz neticeleri doğurmadı” dedi.

“NATO’nun emir eri gibi davranan iktidar”

İBB adayı Aydın’ın seçim sloganı “Başka bir İstanbul mümkün” olarak açıklandı.

Aydın, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’a eleştirilerde bulundu. Aydın, “İktidar, TOKİ’den yetişme adayıyla meydana çıkarak, kentsel dönüşüm kisvesi altında yine en iyi bildiği işin, yani rant oluşturmanın peşinde olduğunu açıkça gösterdi. Kitleleri CHP ile korkutarak gemisini yürütenlerin geldiği durum ortada. Ortağıyla beraber milliyetçilik bayrağını dalgalandırdığını iddia edip, İsveç için milletvekillerini seferber eden kim? NATO’nun emir eri gibi davranan bir iktidar var artık. Murat Kurum çıkmış ‘Sadece İstanbul’ diyor. Düğmeyi baştan yanlış iliklemiş. İstanbul, sadece İstanbul değildir, Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un önemli bir eşikte bulunduğunu söyleyen Aydın, “İstanbul, sistematik olarak kirletildi. Ne yazık ki uyuşturucunun bazı semtleri ele geçirdiği bir yer haline geldi” dedi.

Aydın, konuşmasının devamında yoksullukla israfın iç içe geçtiğini belirterek “İstanbul, barınma krizinin her yaştan insanımızı ezdiği, geçinemeyen yaşlılarımızın cami çıkışında limon, metro çıkışında mendil sattığı, karı-koca çalışmanın dahi bir haneye yetmediği, çocuk büyütmenin, okutmanın başlı başına dert haline geldiği, zorlu bir yarış parkuru haline geldi” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İstanbul’un AK Parti ve CHP ile kaybedecek beş yılı yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.