“İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç”

“İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç”

ABONE OL
22:53 - 24/06/2022 22:53
“İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran bugün, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in İran’ın İstanbul’daki İsrailliler’e zarar vermeyi planladığına dair suçlamasının “gülünç” olduğunu ve bu iddianın İran-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyi amaçladığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatipzade, bakanlığın Twitter hesabındaki bir paylaşımda, Lapid’in açıklamalarını “saçma” iddialar diye nitelendirerek, “iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri yok etmek için önceden tasarlanmış bir senaryo” olduğunu söyledi.

İsrail, Tahran’ın İstanbul’daki İsrailli turistleri öldürme veya kaçırma planları olduğu iddiasıyla 13 Haziran’da Türkiye’ye seyahat uyarısını en yüksek seviyeye çıkarmıştı. Aynı gün Lapid, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki İsrailliler’e ülkeye dönme çağrısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise seyahat uyarıları hakkında, “Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir” demişti.

İsrail medyası da geçen hafta, İsrailli ve Türk istihbarat yetkilileri birlikte çalışarak Mayıs ayında Türkiye’de İran kaynaklı bir terör saldırısını engellediğini duyurmuştu.

Dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği basın toplantısında Lapid, evsahibi Türkiye’ye İstanbul’da İran’ın İsrailliler’e yönelik saldırı planının engellenmesine yardım ettiği için teşekkür etti.

Lapid, iki ülke arasındaki koordinasyonun devam ettiğini şöyledi.

VOA tarafından geçilen “İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İstanbul’daki İsrailliler’e Saldırı İddiaları Gülünç” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.