İstanbul’da üç aday adayı kim?

İstanbul’da üç aday adayı kim?

ABONE OL
19:56 - 26/01/2024 19:56
İstanbul’da üç aday adayı kim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’yi sert sözlerle hedef alarak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayını aralarında eski CHP’li Mehmet Sevigen’in de bulunduğu üç isim arasından belirleyeceklerini açıkladı.

Muharrem İnce, kendi ifadesiyle “aylardır koruduğu sessizliğini” bugünkü basın toplantısıyla bozdu. İnce, açıklamasında AK Parti iktidarını kısaca eleştirdi ve CHP’yle ittifak kurmayacağını söyledi.

VOA Türkçe’nin CHP yönetiminden somut olarak hangi talebine karşılık alamadığı sorusu üzerine İnce, CHP’yle ittifak kurulmamasının gerekçesi olarak mevcut Özgür Özel yönetimini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gösterdi.

Eleştirilerin hedefinde CHP vardı

CHP’de yönetim değişikliği beklentisini de ortaya koyduğu gözlemlenen İnce, “İsveç’in NATO üyeliğine ‘evet’ denince nasıl ittifak kuracağım? Her gün DEM’lenirse nasıl ittifak kuracağım? Görüşüyorum, bizim ruhumuz olmalı, bizim duruşumuz, Kuva-yi Milliye’nin partisiyiz diyorum. Parti değişmiş demiyorum. Değişmek başka, başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimdeki parti gitmiş yerine başka bir şey gelmiş. Yarın bu şartlar değişir, yerine başka bir yönetim gelir. O zaman tekrar görüşürüz” dedi.

İnce, son günlerde İmamoğlu’nun kendisiyle görüşmediğini, sadece kendisine mesaj yazdığını kaydetti ancak CHP’den somut hangi taleplerde bulunduğunu açıklamadı.

İnce’nin, Aralık ayında ve bu ay içinde yürüttüğü ittifak girişiminden vazgeçme gerekçesi olarak CHP’ye özellikle DEM Parti’yle (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) işbirliği suçlamasında bulunması dikkat çekti.

VOA Türkçe’nin TBMM’de DEM Parti’yle görüşülmesine neden karşı çıktığı sorusunaysa İnce, Özel ve İmamoğlu’nu, SHP’nin 1989’daki başarısına rağmen 1991’deki seçimi kaybetmesini hatırlamamakla, bilmemekle suçladı ve “Ama ben bunu hatırlatıyorum” yanıtını verdi.

İnce, İstanbul’da üç isim üzerinde değerlendirme yaptıklarını belirterek, CHP’de eskiden genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüş Mehmet Sevigen’in de bu isimler arasında olduğunu açıkladı.

İttifak kurmama gerekçesi olan PM üyesi Bedirhan Doğru neden gündeme geldi?

Muharrem İnce, “CHP’nin politikası ortadaydı neden ittifak görüşmesi yaptınız, şimdi fikir değiştirdiniz?” yönündeki soru üzerine ise, bir fotoğraf gösterdi.

Geçen sene 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kendisi hakkında görüntü paylaşımıyla “şantaj” ve “kumpas” kurulduğunu anlatan İnce, elindeki fotoğrafta, bu kumpastan yargılanan tutuklu kişiyle görüşüldüğünü ve kardeşinin Parti Meclisi (PM) üyesi yapıldığı söyledi.

Son iki aydır İmamoğlu ve Özel ile görüşmeler yürüten İnce’nin, CHP’yle ittifak kurulmamasına gerekçe gösterdiği PM üyesi meselesi ise 6 Kasım günkü kurultay seçimi sonucunda ortaya çıkmıştı. İnce, kumpasla suçladığı tutuklu kişi Ozan Özgür Doğru’nun kardeşi Bedirhan Berk Doğru 6 Kasım’dan beri PM üyesi olmasına rağmen CHP’yle ittifak görüşmeleri yürütüyordu.

Bu arada İnce’nin şimdi ittifak kurmama gerekçesi olarak sunduğu Doğru’nun Özel’in anahtar listesinden PM üyeliğini ise, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu destekçisi sosyal medya hesapları gündeme taşınmıştı.

CHP: “İnce müzakereler tıkanınca bu açıklamayı yaptı”

Muharrem İnce’nin basın toplantısının ardından CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya aracılığıyla “İnce’nin ilkeler nedeniyle ittifak kurulmaması kararı” üzerine açıklamada bulundu.

Memleket Partisi’yle farklı kanallar üzerinden yerel seçimlerde işbirliği için müzakereler yürütüldüğünü söyleyen Yücel, “Bu görüşmeler esnasında, ‘ilkesel duruş’ konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz” dedi.

Yücel’in açıklamasıyla CHP yönetimi, İnce’nin belediye başkanlıklarıyla ilgili taleplerini arttırması nedeniyle işbirliği yapılamadığı mesajını verdi.

Zafer Partisi’nden İnce’ye “İki belediyenin pazarlığını yapıp alamadın” eleştirisi

Muharrem İnce’nin basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki CHP yönetimine yönelik “bakanlıkları verme” suçlamasına ise Zafer Partisi’nden yanıt geldi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, “Sayın Ümit Özdağ, bakanlıkları kendi mülküne geçirmek için değil, devletin kritik organlarını teslim etmemek için istemiştir. Ve isteğini kabul ettirmiştir. Mertlik, teslim olmamak ve vatanını teslim etmemektir. Senin fıtratında son düzlük de ‘uyduruk kasetlere’ teslim olmak var Muharrem İnce. İki belediyenin pazarlığını yapıp onu da alamayan sen, Zafer Partisi’yle boy ölçüşmeye kalkmadan önce üç defa düşün!” mesajını paylaştı.

CHP’den ayrılan Bozdoğan, İnce’nin partisine geçti

Memleket Partisi lideri İnce, 2’si büyükşehir belediyesi ve 2’si il belediyesi olmak üzere 13 belediye başkan adayını da tanıttı.

İnce’nin açıklamasına göre; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne Salih Ekici, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne Ali Sarı, Bilecik Belediyesi’ne Hüseyin Korkman ve Yalova Belediyesi’ne Fatih Elönü aday gösterildi.

İnce Mersin’in Tarsus ilçesinde de, CHP’den aday gösterilmemesi üzerine partisinden ayrılan mevcut belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ı Memleket Partisi’nden aday ilan etti.

İnce, ayrıca 9 ilçe belediyesiyle ilgili açıklamasında, Ankara İl Başkanı Mahmut Celal Ünsal’ın Şereflikoçhisar Belediye başkan adayı olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen İstanbul’da üç aday adayı kim? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul’da üç aday adayı kim? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul’da üç aday adayı kim? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.