“İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?”

“İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?”

ABONE OL
21:25 - 13/02/2024 21:25
“İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Fatih Camii’nde düzenlenen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın anma ve mevlüt programına katıldı.

Kadir Topbaş döneminde İstanbul’un önemli dönüşümler geçirdiğini vurgulayan Kurum, “İnşallah 31 Mart akşamı Kadir Abimiz’den aldığımız bayrağı çok daha yukarılara taşıyarak, ülkemizin hak ettiği o muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak adımları atacağız” dedi.

“Biz tam zamanlı belediyecilik yapacağız” diyen Kurum, “Milletimizin en zor anında hep yanında olacağız ve inşallah el ele hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı İstanbul’umuzu hep birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz” dedi.

VOA Türkçe’nin, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesinin İBB’nin açtığı dava sonucu iptal edilmesiyle ilgili sorusu üzerine Kurum, “Evet mevcut İBB her hayırlı işte olduğu gibi yine dava açma peşinden, hevesinden geri durmuyor. Yani orada dava açmanın gereği, gerekçesi nedir? İBB’ye de sormak lazım. Dönüp aynaya baktıklarında İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor? Orada binlerce, on binlerce ağaçların içinde çocuklarımızın huzurla güvenle oynaması mı zorlarına gidiyor?” dedi.

Gerekçeli kararı henüz görmediğini belirten Kurum, “Gerekçeli kararı alacağız ama burası tartışılacak bir konu değil. İstanbul Atatürk Havalimanı işlemektedir ve hala sivil ve acil uçuşlara açıktır. Bir pisti hizmet vermektedir ve vermeye de devam edecektir” dedi.

p>Murat Kurum’un bakanlığı döneminde ihalesi yapılan Millet Bahçesi’ne İBB’nin açtığı dava sonucu Danıştay 13. Dairesi’nde Pazartesi günü, karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere ihalenin iptaline oybirliği ile karar verildi.

Danıştay kararında dava konusu ihalenin Cumhurbaşkanlığı tarafından, “Birinci 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde ilan edilen bir iş olması dikkate alınarak, idare tarafından ivedilikle tamamlanması gereken bir iş olarak nitelendirilmesinin, işin ivedi olarak yapılmasına gerekçe olarak gösterilemeyeceği vurgulandı. Mevzuatta belirtilen ivedilik şartları karşılanmadığından ihale işleminde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varıldı.

“Okullara güvenlik, temizlik ve beslenme desteği vereceğiz”

Salı programına Şişli’de Okul Aile Birlikleri buluşmasıyla devam eden Murat Kurum, “İstanbul’a arada bir uğrayan belediye başkanlığına son vereceğiz” dedi.

Veliler ve öğretmenlerin davetli olduğu Darülaceze’deki buluşmada Kurum, “İstanbul artık zorluğun değil kolaylığın, geçinme derdi değil refahın olduğu bir kent olacak. Öğretmenlerimizin zorluk çektiği bir şehir değil aksine huzur içinde yaşadığı bir şehir olacak. 3 milyon öğrencimizin hiçbir sıkıntısı kalmasın istiyoruz. 10 binlerce öğretmenimiz trafikte büyük bir eziyet çekip okullarına varmayacak. Konforlu bir İstanbul’da evlatlarımızı yetiştirecekler” diye konuştu.

Sık sık rakibi İmamoğlu’nu eleştiren Kurum, “Türkiye yüzyılında emaneti devralmak istediklerini” söyledi. Yapılan anketler sonucu İstanbullular’ın en büyük iki sorununun deprem ve kentsel dönüşüm ile ulaşım olduğunu tespit ettiklerini aktaran Kurum, 640 bin yeni konut vadetti ve kiralanmayacak 100 bin sosyal konut sözü verdi. Üstü park altı otopark yeni alanları Şişli ve İstanbul’a kazandıracaklarını söyleyen Kurum, “Bu noktalar aynı zamanda deprem toplanma alanı olacak” dedi.

İmamoğlu’nu sadece 8 km metro yapmakla eleştiren Kurum, 650 km metro sözü verirken, “İkinci etapta bu 1004 km olacak” dedi. Rakibini “Çocuklara yarım çay bardağı süt verdi, her yerde anlatıyor” diye eleştiren Kurum, “Okullara beslenme, hijyen ve güvenlik sağlayacağız” dedi. Kurum, “İlkokul çocuklarına ulaşım ücretsiz olacak” sözü de verdi.

Veliler ve öğretmenlere seslenen Kurum, “Benim eşim de öğretmendi ve sorunlarınızı çok iyi biliyorum, hepsini çözeceğiz” dedi.

Program sonrası VOA Türkçe davete katılanlarla görüştü. İsmini açıklamak istemeyn bir veli, “Şişli’nin artık değişime ihtiyacı var, Sayın Bakan’ın sözleri bana güven verdi. Bu kez Şişli’nin değişmesi gerek. Burada nefes alacak bir yerimiz yok” derken, bir başka veli ise Murat Kurum’un soru almadan, geldiği yerin dertlerini dinlemeden, konuşup salondan ayrılmasına tepki gösterdi.

VOA tarafından geçilen “İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İstanbul’a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.