İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan

İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan

ABONE OL
10:47 - 24/10/2022 10:47
İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Barosu başkanlığına Filiz Saraç seçilerek, baro tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

Haliç Kongre Merkezi’nde dün yapılan seçimde “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu” adayı Saraç, 7 binden fazla oy aldı. Böylece 144 yıllık İstanbul Barosu’na ilk kez bir kadın başkan seçildi. İstanbul Barosu başkanlığı için 9 aday yarıştı.

Saraç seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla, Filiz Saraç’ı tebrik ettiler.

Akşener, “144 yıl sonra İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olarak seçilen Avukat Filiz Saraç’ı yürekten kutluyor, Hukukun üstün olduğu adil yarınlar için yürüteceği mücadelede başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı, kadınların omuzlarında yükselecek!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da, “İstanbul Barosu seçimlerinde, İstanbul barosuna ilk kez bir kadın baro başkanı seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duydum. İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı seçilen Filiz Saraç’ı yürekten kutluyorum. Bu ülkeye adaleti hep beraber getireceğiz” diye yazdı.

Filiz Saraç kimdir?

1968 yılında Trabzon’da doğan Avukat Filiz Saraç, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu hukuku dalında yüksek lisans yapan Saraç, “Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri” üzerine tez çalışması yaptı.

İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladı. 1996 yılında İstanbul Barosu’nun yönetim kuruluna seçildi. “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu”nun kuruluşunda görev alan Saraç, 2004-2006 yıllarında İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Serbest avukatlığın yanı sıra Saraç, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2003-2009 yılları arasında misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Saraç’ın, “Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri”, “Deprem Hukuku”, “Stajyer Avukatın Hak ve Yükümlülükleri” konulu kitapları bulunuyor.

Kamuoyunda “Veli Göçer davası” olarak bilinen deprem davasında depremzede vekilliği yapan Filiz Saraç, Baro Genel Sekreteri olarak 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde yerinde incelemelere katıldı.

Filiz Saraç ayrıca, 2004 yılında Pamukova’da meydana gelen tren kazasında Baro adına kaza sonrası tespitleri yaptıran baro heyetinde yer aldı.

VOA tarafından geçilen İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul Barosu’na İlk Kadın Başkan haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.