“İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var”

“İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var”

ABONE OL
22:45 - 08/10/2023 22:45
“İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail’de Amerikalılar’ın öldürüldüğü ve kaçırıldığına dair haberler olduğunu, bunu teyit etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bazı İsrailli yetkililer de Amerikalılar’ın da Hamas saldırılarında hayatlarını kaybettiğini belirtiyor.

Blinken bu açıklamasını CNN televizyonunda yaptı.

Dışişleri Bakanı bu haberleri teyit etmek için çok çalıştıklarını belirtti.

Hamas’ın İsrail saldırısında bir Fransız vatandaşının öldüğü, iki Meksikalı’nın kaçırıldığı da bölgeden gelen bilgiler arasında.

Blinken, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerinin normalleşmesini engelleme amaçlı olabileceğini de kaydetti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da geçen ay ülkesinin Suudi Arabistan’la barışın eşiğinde olduğunu belirtmiş ve bunun Ortadoğu’yu yeniden şekillendirebileceğini kaydetmişti.

Suudi Arabistan uzun süredir İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi için Filistinliler’in devlet olma hakkının tanınmasını şart koşuyordu.

Netanyahu’nun aşırı sağcı kabinesi ise buna karşı çıkıyordu.

ABD, Hamas’ın saldırılarına rağmen sürecin devam etmesinden yana.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jon Finer, sürecin devam etmesinin iki ülkenin de çıkarına olduğunu kaydetti.

Bu arada Blinken haftanın son gününde de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la br telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Blinken ve Fidan Cumartesi günü de telefonda görüşmüştü.

ABD, bölgedeki çatışmalarla birlikte yoğun bir telefon diplomasisi yürütüyor.

VOA tarafından geçilen “İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail’de Amerikalılar’ın da öldürüldüğü yönünde haberler var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.