İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi

İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi

ABONE OL
22:15 - 28/11/2023 22:15
İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı William Burns ve İsrail istihbarat dairesi Mossad Başkanı David Barnea’nın, bugün Katar’da Başbakan Şeyh Muhammed Bin Abdülrahman El Sani’yle görüştüğü bildirildi.

Amerikalı bir yetkili, VOA’ya Katar ziyaretini doğruladı ve ” Burns, rehinelerle ilgili görüşmeler dahil İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili toplantılar için Doha’da bulunuyor” dedi.

Görüşmeyle ilgili bilgilendirilen bir kaynağın Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre toplantı, “uzatılan insani ara anlaşmasının kaydettiği ilerlemenin üzerine yeni ilerlemeler inşa etmek ve olası bir anlaşmanın bir sonraki aşamasıyla ilgili tartışmaları başlatmak” amacını taşıyor.

Kaynak, Mısırlı yetkililerin de katıldığı görüşmelerin sonucunun net olmadığını söyledi.

Burns, Barnea ve El Sani, Katar’ın İsrail-Hamas çatışmalarına verilen dört günlük insani aranın süresinin iki gün uzatılacağını açıklamasından bir gün sonra biraraya geldi.

Times of Israel, görüşmelerin, tüm kadın ve çocuk rehinelerin serbest bırakılabilmesi için geçici ateşkesin birkaç gün daha uzatılması önerisi etrafında yoğunlaştığını bildirdi.

Washington Post, Burns’ün serbest bırakmaların kadın ve çocukların ötesine genişletilmesi ve Hamas’ın elinde olduğuna inanılan sekiz ya da dokuz Amerikalı’nın derhal serbest bırakılması için bastırdığını söyledi.

Wall Street Journal gazetesine konuşan üst düzey bir Mısırlı yetkili de, “Uzun vadeli bir barışa ve siyasi bir çözüme kapı açmak için güven ve iyi niyet inşa etmeye çalışıyoruz. Bu zor bir ihtimal ama şu ana kadar her iki tarafın da duraklama sırasında askeri avantaj elde etmekten kaçınması bize bunun mümkün olabileceğine dair umut veriyor” dedi.

CIA Başkanı Burns ve Mossad Başkanı Barnea, 9 Kasım’da da Katar Başbakanı El Sani’yle görüşmüştü.

İnsani aranın ilk dört gününde Hamas, 50 İsrailli kadın ve çocuk rehineyi, İsrail de hapishanelerde tutuklu bulunan 150 kadın ve çocuğu serbest bıraktı.

Aranın iki gün uzatıldığı süreçte Hamas, her gün için 10 İsrailli kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını kabul etti.

Hamas şimdilik rehineler arasında bulunan İsrailli erkek ya da askeri personelin serbest bırakılmasıyla ilgili herhangi bir işaret vermedi.

VOA tarafından geçilen İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ve ABD istihbarat şefleri Katar Başbakanı’yla Doha’da biraraya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.