“İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı”

“İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı”

ABONE OL
12:51 - 02/01/2024 12:51
“İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 33 kişinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik İstanbul merkezli sekiz ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Köstebek’ operasyonunda 33 şüpheli şahsın yakalandığını” bildirdi.

Operasyonun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri kapsamında; MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce yürütüldüğünü belirten Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

“İsrail İstihbarat Servisi’nin ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu şahıslara yönelik keşif, takip, darp, adam kaçırma gibi taktik bazda işler yapmayı amaçladığının tespit edilmesi üzerine, İstanbul merkezli sekiz ilde 57 ayrı adrese yapılan ‘Köstebek’ operasyonlarında 33 şüpheli şahıs yakalandı.”

Yerlikaya, operasyonda yapılan aramalarda; 143 bin 830 Euro, 23 bin 680 Dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyale el konulduğu bilgisini de paylaştı.

Ali Yerlikaya, paylaşımında Türkiye’de casusluk faaliyetlerine asla izin verilmeyeceği ve casuslarla mücadelenin süreceği mesajını verdi.

VOA tarafından geçilen “İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı 33 şüpheli yakalandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.