“İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli”

“İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli”

ABONE OL
08:36 - 29/11/2023 08:36
“İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün New York’ta yapılacak ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katılacağı Gazze konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, “İsrail’in hukuk tanımayan saldırılarına karşı uluslararası toplumdan beklentiler, insani krize çözüm önerileri ve kalıcı barışa yönelik çabalar” ele alındı.

Erdoğan görüşmede, “İsrail’in uluslararası hukuku, savaş hukukunu, insancıl hukuku uluslararası camianın gözüne baka baka fütursuzca çiğnemeye devam ettiğini ve işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermesi gerektiğini” belirtti.

Guterres’e, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 100’ü aşkın Birleşmiş Milletler çalışanı için taziyelerini ileten Erdoğan, Guterres’in Refah Sınır Kapısı’nı bizzat ziyaret etmesinin uluslararası toplumun dikkatini bu noktaya çekmesi noktasında faydalı olduğunu da söyledi.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün Fidan’ın New York’ta katılacağı BM toplantısı çerçevesinde, “11 Kasım 2023 tarihli İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde alınan kararların takibi amacıyla oluşturulan grubun diğer üyeleriyle birlikte bir dizi temasta da bulunacağı” belirtildi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarında 1200 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de rehin alındı. İsrail’in Gazze’ye misilleme olarak başlattığı hava ve kara operasyonunda ise, Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de bulunan sağlık yetkililerine göre 15 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrail ile Hamas geçen haftadan bu yana Gazze’de, daha fazla yardım ile rehinelerin ve tutukluların takasını da içeren geçici ateşkes anlaşmasını uyguluyor.

VOA tarafından geçilen “İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vermeli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.