“İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek”

“İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek”

ABONE OL
12:42 - 11/04/2024 12:42
“İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocukları ve torunları İsrail’in hava saldırısında ölen Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’ye başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye’ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.”

Anadolu Ajansı ise sosyal medya hesabından, Haniye’nin Erdoğan’la telefon görüşmesine ilişkin bir görüntü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve kalıcı barış için uluslararası toplumu çaba sarf etmeye çağırdı.

Yılmaz, “İsrail yönetimi bu insanlık dışı saldırılarının hesabını uluslararası hukuk önünde er veya geç verecektir. Bu vesileyle çocuklar başta olmak üzere hunharca katledilen tüm Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reuters haber ajansı dün İsmail Haniye’nin üç oğlunun Gazze Şeridi’nde İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü bildirmişti.

İsrail ordusu saldırıyı doğrularken, Haniye’nin üç oğlunun Hamas’ın silahlı kanadında görevli olduğunu açıkladı savundu.

Hamas; Haniye’nin Hazem, Amir ve Muhammed adlı üç oğlunun, içinde bulundukları aracın Gazze’deki El Şati kampında bombalanması sonucu öldüğünü açıkladı. Hamas, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada sayısı üç olarak belirtilen torun sayısının da dört olduğunu duyurdu. Açıklamada torunların üçünün kız, birinin erkek olduğu belirtildi.

“Oğullarımın kanı halkımızın kanından daha değerli değil”

Katar’da yaşayan 61 yaşındaki Haniye’nin 13 çocuğu var. El Cezire televizyonuna konuşan Haniye, “Oğullarımın kanı halkımızın kanından daha değerli değil” dedi.

Hamas’ın siyasi liderliğine 2017 yılında getirilen Haniye, Türkiye ile Katar arasında gidip gelmiş ve İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye uyguladığı seyahat kısıtlamalarından kaçınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Gazze savaşının başlamasının ardından yaptığı bir açıklamada, “Hamas’ın bir terör örgütü değil, direniş hareketi olduğunu” söyleyerek, Türkiye’nin “Hamas’ın arkasında dimdik durduğunu” dile getirmişti.

Erdoğan’ın açıklamasına İsrail başta olmak üzere Batı hükümetleri tepki göstermişti.

VOA tarafından geçilen “İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail işlediği insanlık suçlarının hesabını mutlaka verecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.