“İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli”

“İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli”

ABONE OL
23:50 - 29/10/2023 23:50
“İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in, Gazze’deki masum insanların hayatlarını koruma sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

İsrail’in yoğun bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde ölü sayısının binlerle ifade edilmesi ve sayının hızla artmaya devam etmesiyle, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi üzerindeki baskı da artıyor. Uluslararası camiada, Biden yönetimine, İsrail’e verdiği güçlü desteğin, İsrail’in, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına misilleme olarak bölgede yaptıklarına koşulsuz onay verdiği anlamına gelmediğini net şekilde vurgulaması çağrıları yapılıyor.

“Zor soruları soruyoruz”

Bu sabah bir dizi televizyon kanalına mülakat veren Sullivan, Washington’un, insani yardımlar, teröristler ile masum sivillerin arasında ayrımın gözetilmesi ve İsrail’in askeri operasyonunu nasıl tasarladığı gibi konularda İsrail’e “zor sorular” yönelttiğini belirtti.

CNN’e konuşan Sullivan, “Bu askeri operasyonun her bir saatinde, her bir gününde, İsrail Savunma Güçleri’nin, İsrail hükümetinin, meşru askeri hedefler olan Hamas teröristleriyle ve sivilleri birbirinden ayrı tutmak için ellerindeki tüm imkanları kullanması gerekiyor” dedi.

Jake Sullivan, ABD’nin bu konuda net olduğunu ve Biden’ın da bugün ileriki saatlerde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yapacağı telefon görüşmesinde bu duruşu tekrarlayacağını kaydetti.

Sullivan ayrıca, Netanyahu’nun, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcileri “dizginleme” sorumluluğunu olduğunu söyledi. Sullivan, “Aşırılık yanlısı yerleşimcilerin Batı Şeria’daki masum kişilere karşı şiddete başvurması hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu.

Biden’a kendi partisi içinden de “ateşkes çağrısı” yapması için baskılar geliyor

Biden’a, kendi partisi Demokrat Parti içerisindeki bazı kesimlerden de ateşkes çağrısı yapması konusunda baskı geliyor.

Kongre’deki İlerici Grubun lideri Pramila Jayapal NBC’de yayınlanan “Meet the Press” programında yaptığı açıklamada, İsrail’in en büyük askeri destekçisi olarak ABD’nin, İsrail’in savaş sahasındaki eylemlerinde bir miktar sorumluluk taşıdığını söyledi. Jayapal, “Güvenilirliğimizi kaybediyoruz. Dürüst olmam gerekirse, dünyanın geri kalanından izole oluyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan CBS’e verdiği mülakatta da, ABD ve Netanyahu hükümeti arasında görüş ayrılığının olup olmadığı sorusuna yanıt olarak, “Samimi şekilde ve doğrudan konuşuyoruz, görüşlerimizi yalın biçimde paylaşıyoruz ve böyle yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

VOA tarafından geçilen “İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail Gazze’deki sivilleri korumalı, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine son vermeli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.