İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi

İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi

ABONE OL
18:56 - 23/12/2023 18:56
İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’le bağlantılı bir ticari gemi Hindistan kıyılarına yakın bir noktada insansız bir hava aracıyla hedef alındı.

Bu, İsrail’e ürün taşıyan gemilerin Kızıldeniz haricinde ilk kez bu kadar uzak bir noktada hedef olduğu bir olay olarak kayıtlara geçti. Olaya dair ayrıntıları İngiliz deniz güvenliği firması Ambrey paylaştı.

Yapılan açıklamada Liberya bandıralı gemide saldırının ardından çıkan yangının söndürüldüğü, mürettebat zarar görmezken gemide hasar oluştuğu ifade edildi. Geminin saldırının ardından su aldığı da kaydedildi.

Ambrey’den yapılan açıklamada, “Ticari gemilere bu tür saldırıların genellikle İsrail’e bağlı gemileri hedef aldığı bildirilmektedir. Bu olay Ambrey’in İran İHA’ları için belirlediği yüksek tehdit alanına girmektedir” ifadelerine yer verildi.

Hindistan deniz kuvvetleri de çağrı üzerine gemiye yardımda bulunduklarını açıkladı.

Hindistan haber ajansı ANI de geminin Suudi Arabistan’dan ham petrol taşıyan MV Chem Pluto isimli gemi olduğunu haber verdi.

Kızıldeniz’de İsrail’e ürün taşıyan gemilere yönelik olarak son dönemde sık sık insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenleniyor.

VOA tarafından geçilen İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail bağlantılı bir ticari gemiye Hindistan açıklarında drone saldırısı düzenlendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.