İsrafil Yıldızkan, “Maviye Çalar Rengin” adlı şiir kitabını çıkarttı

İsrafil Yıldızkan, “Maviye Çalar Rengin” adlı şiir kitabını çıkarttı

ABONE OL
12:07 - 08/07/2020 12:07
İsrafil Yıldızkan, “Maviye Çalar Rengin” adlı şiir kitabını çıkarttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nı başkenti Berlin`de yaşamını sürdüren İsrafil Yıldızkan, “Maviye Çalar rengin” adlı şiir kitabını çıkarttı.

İlk şiir kitabını “Bir Tutam” adi altında 2002 yılında okuyucuları ile buluşturan İsrafil Yıldızkan, 18 yıl aradan sonra çıkarttığı ikinci şiir kitabı hakkında verdiği bilgiler şöyle:

“Kitabın ismini aynı isimdeki on bölümlük şiirimden aldım. Bu şiirde yaşamı ve insanı ele alıp eleştiri ve birazda öz eleştiri yaparak inançları dahi insanın bağımlılıklarından da söz ederek geniş bir yelpazede yaşamı sorgulama temasını işleyen bir şiir.

Bu kitabım şiir ağırlıklı olmasına rağmen biraz geniş bir içeriği olan değişik bir tür oldu.

Ben genelde serbest nazım şiirler kaleme almama rağmen bu kitapta halk Edebiyatı izlerini taşıyan dörtlüklere de yer verdim.

Ayrıca 16. Yüzyıldan beri kullanıla gelen Japon edebiyatında önemli yeri olan (kaleme aldığım) 41 Adet Haku’ya da yer verdim.

İsrafil Yıldızkan

Birkaç küçük öykü, anılar ve çocuklar için bir de masal yer almaktadır.

Böyle çok yönlü (karışık) bir kitabı sunarken okuyucunun tepkisinde merak ediyorum tabii ki şu ana kadar ki tepkiler olumlu yönde umarım hep olumlu olur.

Değerli dost kısaca bu kitabım sadece bir şiir kitabı değil

Şiir, Öykü, Anı, Haiku ve Masal dan oluşan bir eser oldu. “

İsrafil Yıldızkan kimdir?

İsrafil Yıldızkan 1961 yılında Ardahan`da doğdu.
İlk ve orta okulu köyü Yalnızçam`da okuduktan sonra öğretmen olma hayalini gerçekleştirmek için devlet parasız yatılı okulu sınavlarını kazanarak Artvin Öğretmen okuluna girdi ve 1978 de bitirdi.
1979 Ankara spor akademisine kayıt yaptırdı, fakat siyasi nedenlerden yarıda bıraktı. Bir dönem geçici öğretmen olarak ilk okul ikinci sınıfına ders verdi. 1980 sonrası zorunlu olarak askere gitti.
Sonrasında Maliye Bakanlığı bünyesinde icra memuru olarak göreve başladı ve ancak kısa bir süre sonra memurluktan ayrıldı.

Maliye bünyesinde yeniden eğitim olanağını yakalayınca öğretmenlik hayalinin yerini icra memurluğundan kurtulup yönetici pozisyonuna geçmek için yüksek öğrenimini bu yönde tamamlayıp, tam Mal Müdürü olarak atanacakken maliyeden istifa edip 1988 de Berlin’e geldi. Berlin’de TD1 (Türk Televizyonu) 1,5 yıl kadar kameraman olarak çalıştı.
Toplam 4 yıl kadar çeşitli işlerde çalıştı ve süresiz çalışma iznini aldıktan sonra, 1992 de bir Kamu kuruluşu olan Kassenärztliche Vereinigung Berlin kurumuna memur olarak başladı ve halen orada görev yapmakta.

Bu süreç zarfında Edebiyat ’tan hiç kopmadı ve 2002 de ilk şiir kitabı BİR TUTAM’ I yayınladı. Şiirleri birçok edebiyat dergilerinde yayınladı ve normal çalışma yaşamının dışında birçok sosyal projede yer aldı.

Halen Berlin Spandau Neustadt Quartiermenegmet de Quartierrath`da Starke Partner olarak bir göreve devam ediyor. Gönüllü sosyal çalışmalarından dolayı 2016 yılında Spandau`da ayın adamı ünvanıyla (Spandauer des Monats) ödüllendirildi. Gönüllü sosyal çalışmalarının yanı sıra
2011 de Dans-I Masal ismiyle bir folklor grubu ve 2012 de Alman dostlarıyla İMPRONAUTEN ismiyle bir Doğaçlama Tiyatro grubu kurdu ve halen amatör olarak çalışmalarını sürdürmekteler. Ayrıca Kültürler Köprüsü Derneği Berlin´in de başkanlığını yürütmekte.
32 yıldır Berlin’de yaşamını sürdüren İsrafil Yıldızkan evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Inal
Tüm Yorumlar (2)
  • Kurban

    İsrafil yildizkan abime başarılar diliyorum yolun acik olsun senden abim ve köylüm olarak cok gurur duyuyorum inşallah emegin boşa çıkmaz bursadan KURBAN KIŞKAN selam ve sagilarimi iletiyorum BERLINEiyi geceler

    +0
    -0
  • Yunus Uslu

    Israfil bey’in basarisini kutlariz. Dolu bir hayat hikayesi. Ne mutlu hep paylasarak yasamayi basaranlara.
    “Maviye Çalar rengin” adlı şiir kitabını çıkarttı.

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.