Isparta’ya 32 milyon liralık spor tesisleri yatırımı

Isparta’ya 32 milyon liralık spor tesisleri yatırımı

ABONE OL
19:38 - 24/09/2020 19:38
Isparta’ya 32 milyon liralık spor tesisleri yatırımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur

Spor-Toto Teşkilatı Başkanlığı ile Isparta Belediyesi arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla Isparta’ya 32 milyon liralık spor tesisi yatırımı gerçekleştirilecek.

Isparta’ya Gençlik Sporcu Yetiştirme Merkezi, 2 adet UEFA standartlarında futbol sahası, 16 mahalleye semt spor sahası, 3 mahalleye Gençlik Merkezi ve 2 okula da spor salonu yapılmak amacıyla Isparta Belediyesi ile Spor-Toto Teşkilatı arasında 32 milyon liralık yatırım işbirliği protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, belediyenin projelere duyarlı yaklaştığını belirten Başdeğirmen, şunları kaydetti.

‘’Isparta’nın spor yatırımları bakımından eksiklikleri vardı. En önemli konulardan bazıları halı saha, basketbol ve voleybol sahaları bulunan semt sahalarıydı. Spor salonları, tribünlü salonlar, yüzme havuzu, yürüyüş yolları gibi taleplerimiz vardı. Bu taleplerimizin hepsi eksiksiz kabul edilerek Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla yapılacak tesislerin protokolünü imzaladık. Süreç başladı. Belediye olarak ihalelerine çıkıyoruz, ihaleleri tamamlayacağız. Bakanlığımız yaptığımız ihalelerin ödeneklerini karşılayarak tesislerimizin şehrimize kazandırılmasını sağlamış olacağız.’’

Fatih mahallesinde 26 bin metrekare alan içerisinde yüzme havuzu, spor salonu, halı sahası, potası olan alanı Gençlik Sporcu Yetiştirme Merkezi yapacaklarını  belirten Başkan Başdeğirmen, ‘’Gençlerimizi hem spora alıştıracağız hem de profesyonelleşmesi için de altyapı oluşturacağız’’ dedi.

Isparta’ya yapılacak 32 milyon liralık spor tesisleri yatırımları şöyle.

Fatih Mahallesi: Komplekste 76 x 113 metre ebatlarında UEFA standartlarında sentetik çim halı saha, bin kişilik çelik tribün, 4’lü tip soyunma odası, çim yüzeyli yürüyüş yolu, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu.

-Emre Mahallesi: Nizami standartlarda 76 x 113 ebatlarında futbol sahası, 2’li tip soyunma odası ve 500 kişilik çelik tribün yapımı.

-Vatan, Davraz ve Fatih mahallelerine Gençlik Merkezi yapımı.

-16 mahalleye 20 x 40 metre ebatlarında halı saha. 16 mahalleye basketbol potası.

-İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Endüstri Meslek Lisesi Bahçesine Kapalı Spor Salonu yapımı.

-Sidre Mahallesi Şehit Burhan Açıkkol Ortaokulu Kapalı Spor Salonu yapımı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.