DOLAR

32,4671

-0.07%
EURO

34,7275

-0.72%
ALTIN(gr)

2.434,27

-0,07%
BİST 100

9893.08

-0,07%
Isparta’dan Tataristan’a iş çıkarması

Isparta’dan Tataristan’a iş çıkarması

ABONE OL
23:29 - 24/08/2021 23:29
Isparta’dan Tataristan’a iş çıkarması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İhracatta 2023 yılı hedefini 500 milyon dolar olarak hedefleyen Isparta iş dünyası Tataristan’a çıkarma yaptı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) pandemi sürecinde ilk yurt dışı gezisini Tataristan’a gerçekleştirdi.

Isparta ile Tataristan arasındaki ticari bağlantılarını güçlendirmek ve ihracat ı artırmak amacıyla düzenlenen iş gezisine ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve ITSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, geçen yıl pandemi süreci olmasına rağmen Isparta’dan 327 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini 2021 yılında da yüzde 48 artışla 420 milyon dolara ulaşacaklarını belirtti. 2023 yılı ihracat hedefini 500 milyon dolar belirlediklerini anlatan Tutar, bu hedefi yakalamak için Isparta iş dünyası olarak çalıştıklarını söyledi.

Isparta ile Tataristan’ın ticari bağlantılarını güçlendirmek istediklerini belirten Tutar, ‘’Isparta’nın 500 milyon dolar ihracat hedefi devam ediyor. Bu hedefe ulaşmak için şartlar çerçevesinde elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyoruz’’ dedi.

İş gezileri sayesinde yeni projeler geliştiriyoruz

Tataristan ziyaretinin çok olumlu geçtiğini anlatan Tutar, burada yatırım ajansları ve iş dünyası ile bir araya geldiklerini kaydetti. Mustafa Tutar, şöyle devam etti.

‘’Tataristan Kazan ziyaretimiz oldukça verimli geçti. İki ülke arasında dostluk köprülerinin yanı sıra çeşitli projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bu tür iş gezileri sayesinde yeni projeler de geliştiriyoruz. Bu tür iş gezileri Isparta için yeni ihracat kapıları açıyor ve iş insanlarımıza fırsatlar sunuyor. Farklı ülkelere bu tür gezilerimiz devam edecek. Ispartalı iş insanlarımıza faydalı olabilecek her türlü imkânı değerlendirmeye devam edeceğiz.’’

Tataristan’da Ispartalı iş dünyası için mermer, balık ve su ürünleri ile soğuk hava depolama sektörlerinin öne çıktığını anlatan Tutar, Tataristan’da ise seracılık, kimya ve petrol bazlı ürünleri sektörünün yoğunlukta olduğunu kaydetti.

ITSO heyeti 3 günlük Tataristan iş gezisinde Türkiye’nin Kazan Başkonsolos Yardımcısı Halit Gönüllü, Tataristan Cumhuriyeti hükümet üyesi, Rusya Federasyonu Tataristan Yatırım Ajansı Başkanı Taliya Minullina, Tataristan Tarım ve Gıda Bakan Yardımcısı Nail Zalakov ile Tataristan’da kurulan Himgrad OSB ile Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini ziyaret ederek yatırımlar ve iş olanakları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

ITSO heyeti daha sonra Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi CEO’su Timur Shagivaleev ve Yatırım İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Nikos Topuzidis ile görüştü.

Tataristan Alabuga Özel Ekonomik Bölgesinde hizmet veren Türk yatırımcı Şişecamı da ziyaret eden ITSO heyeti Tataristan Nizhnekamsk hükümetinin birinci Başkan Yardımcısı Radmir Ildarovich, Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası Nizhnekam Bölge Temsilcisi Eduard Aleksandroviç ile bir araya gelerek, TOSER yatırım teşvik konularıyla ilgili görüşmeler yaptı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.