İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak

İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak

ABONE OL
13:14 - 02/04/2024 13:14
İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ortadoğu turundaki İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanyol medyasına yaptığı açıklamada, ülkesinin Filistin devletini Temmuz’a kadar tanıyacağını açıkladı.

Devlet haber ajansı EFE ile El Pais ve La Vanguardia gazeteleri, Sanchez’in Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ilk gününde Ürdün’ün başkenti Amman’da kendi delegasyonunda bulunan basın mensuplarına gayrı resmî açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

EFE haber ajansının haberine göre İspanya Başbakanı, kendilerinin Filistin’i tanımasıyla birlikte Avrupa Birliği içerisinde benzer kararın alınması konusunda bir irade oluşacağını ifade etti.

Sanchez, 22 Mart’taki Avrupa Konseyi toplantısında İrlanda, Malta ve Slovenya liderleriyle İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Filistinliler tarafından ilan edilen devletin tanınması yönünde “ilk adımların atılması” konusunda anlaştıklarını da söyledi.

Arap devletleri ve AB, Kasım ayında İspanya’da yapılan bir toplantıda Filistin İsrail çatışmasına, iki devletli bir çözüm olduğu konusunda mutabık kalmışlardı.

1988 yılından bugüne, BM üyesi 193 ülkeden 139’u Filistin devletini tanıdı. İsrail, İspanya’nın kararına ve açıklamalarına tepki gösteriyor ve bunun “terörün ödüllendirilmesi” olacağını iddia ediyor.

VOA tarafından geçilen İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İspanya Temmuz ayına kadar Filistin devletini tanıyacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.