IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı

IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı

ABONE OL
21:33 - 22/12/2023 21:33
IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cuma günü yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişinin 32 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, zanlıların büyük çoğunluğunun Türkiye’nin en büyük illeri olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda ele geçirildiğini bildirdi. Yerlikaya, Kahramanlar-34 adlı operasyonun Türkiye genelinde eşzamanlı olarak düzenlendiğini kaydetti.

Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Koordinesinde” Adana’da 12, Adıyaman’da 1, Afyon’da 1, Ağrı’da 1, Ankara’da 39, Antalya’da 1, Balıkesir’de 4, Batman’da 1, Bursa’da 9, Çorum’da 11, Denizli’de 2, Düzce’de 2, Elazığ’da 1, Gaziantep’te 8, Hatay’da 16, İstanbul’da 86, İzmir’de 20, Kayseri’de 4, Kırıkkale’de 1, Kırşehir’de 3, Kilis’te 2, Kocaeli’de 3, Konya’da 14, Mardin’de 1, Niğde’de 2, Sakarya’da 12, Samsun’da 9, Sivas’ta 6, Şanlıurfa’da 10, Tekirdağ’da 19, Trabzon’da 2, Yalova’da 1 kişi olmak üzere IŞİD bağlantılı olduklarından şüphelenilen toplam 304 zanlının gözaltına alındığını belirtti.

X paylaşımında “Aziz Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Bakan Ali Yerlikaya, polisin binalara girişini ve zanlıları polis araçlarına götürdüğünü gösteren video görüntülerini paylaştı.

IŞİD, en güçlü olduğu 2014 yılında Irak ve Suriye’nin üçte birine egemen olmuştu. Örgüt, o dönemden bu yana zayıflamış olsa da saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

IŞİD’in Türkiye’de düzenlediği en kanlı saldırı, 1 Ocak 2017’de 39 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki Reina gece kulübü baskını olmuştu.

Yetkililer, Kürt militanların 1 Ekim’de Ankara’da hükümet binaları yakınında bomba patlatmasının ardından son haftalarda IŞİD ve Kürt militanlara yönelik operasyonları yoğunlaştırdı.

VOA tarafından geçilen IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan IŞİD’le bağlantılı olduğundan şüphelenilen 304 kişi gözaltına alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.