İşçilerin günlük koku yardımı 10 oldu

İşçilerin günlük koku yardımı 10 oldu

ABONE OL
22:54 - 11/11/2021 22:54
İşçilerin günlük koku yardımı 10 oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Ücretlere ilk iki yıl toplamda yüzde 28 artış sağlanırken, günlük koku yardımı da 10 TL’ye çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 1 Mart 2020 ile 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçi ücretlerine birinci yılı ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 7, ikinci yıl birinci 6 ay yüzde 8, ikinci yıl ikinci 6 ay için yüzde 7 artış yapıldı. Üçüncü yıl ise ücretlere enflasyon oranında artış yansıtılacak. Böylece Antalya Büyükşehir Belediyesinde en düşük tavan ücret 203 TL oldu.

Sosyal yardımlarda da, evlenme, doğum, ölüm, tabi afet yardımları ile engelli çocuğu olanlara yapılan yardımlar aynen korunurken, miktarları da ücretlere yapılan artışlar gibi yükseltildi.

Aile ve çocuk yardımı ise devlet memurlarına belirlenen oranlarda ödenmeye devam edilecek. Çocuğu üniversiteye giden işçilere Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca öğrencilere verilen miktarda öğrenim yardımı verilmeye devam edilecek.

Koku Yardımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye, katı atık, çevre sağlığı gibi birimlerde çalışan işçilere günlük 7 TL ödenen temizlik ve koku yardımı 10 TL’ye çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirterek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

1 Mayıs Bayramı ikramiyesi

Başkan Böcek, sözleşme ile işçilere ilk kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 600 TL ikramiye verileceğini belirtti. Böcek, “İşçilerimizin emekli olanlar dahil, 1 Mart 2020-28 Ekim 2021 tarihleri arasını toplu iş sözleşmesini kapsayan geriye dönük hakları 4 ay içerisinde çalışma arkadaşlarımıza ödenecektir. Bugüne kadar çalışanlarımızın alın teri soğumadan maaşlarını zamanında ödedik. Her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduk. Toplu iş sözleşmesinin çalışan emekçi arkadaşlarıma ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan ise toplu iş sözleşme sürecinde verdiği destekten dolayı Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Mercan, şunları kaydetti.

‘’Toplu iş sözleşmesinde müzakerelerimizde belediyenin bütçesi oranında yapılması gereken sonuna kadar yapılmıştır. İşçi arkadaşlarımızın ücretlerini muhafaza etmek ve yaşanabilir bir seviyeye yükseltmek için gösterdiği samimi davranıştan dolayı Başkanımıza teşekkür ederim. Sözleşme sürecimiz biraz gecikti. 11 Aralık 2019 yılında yetkimizi almamıza rağmen yetki tespiti Hizmet-İş Sendikasının itirazından dolayı gecikti. Çalışanların sözleşmeden dolayı uzayan  geriye dönük hakları en kısa zamanda hesaplanarak işçilerin hesaplarına yatırılacaktır.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.