DOLAR

32,5472

0%
EURO

34,9528

0.26%
ALTIN(gr)

2.427,25

0,19%
BİST 100

9719.75

0,19%
“İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu”

“İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu”

ABONE OL
23:33 - 19/09/2022 23:33
“İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’deki özel bankalardan İş Bankası, ABD’nin Rusya’ya yönelik mali yaptırımların delinmesine yardım etmekle suçlanan kişilerin yaptırımla hedef alınmasının ardından, Rus ödeme sistemi MIR’in kullanımını durdurduğunu açıkladı.

Haberi ilk olarak Reuters ve Bloomberg duyurdu.

Reuters’ın haberine göre İş Bankası konuya ilişkin yaptığı açıklamada, faaliyetlerini ulusal ve uluslararası yasalarla ticari faaliyet kuralları ve ilkelerine uyarak sürdürme niyetinde olduğunu belirtti.

Moskova’ya Ukrayna işgali sebebiyle mali yaptırım uygulayan ABD geçtiğimiz hafta, MIR sistemini işleten Rusya Ulusal Kart Ödeme Sistemi Bankası’nın (NSPK) genel müdürünü yaptırım listesine almıştı.

ABD Maliye Bakanlığı bu ödeme sisteminin yaptırım listesinde yer alan kişilere ait para transferleri ve benzer işlemlerde kullanılabileceği uyarısında bulunmuş ve bu ödeme sistemi aracılığıyla yaptırımların delinmesi çabalarına dikkat çekmişti.

VISA ve Mastercard gibi uluslararası ödeme sistemleri, Rusya’nın Ukrayna işgalinin başlamasının ardından Moskova’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında Rus bankalarıyla faaliyetlerine son vermişti.

Bunun üzerine Rusya kendi bankalararası ödeme sistemi olan MIR’i genişletme çabalarını hızlandırmıştı.

VISA ve Mastercard benzeri bir ödeme sistemi olan MIR’le anlaşmalı olan başka Türk bankaları da bulunuyor.

Türkiye’de devlet bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’la özel bankalardan Denizbank MIR ödeme sistemini kullanıyor.

Rusya Merkez Bankası ABD’nin açıkladığı yaptırımların ardından MIR banka kartlarını kabul eden ülkelerin sayısını artırmaya devam edeceğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen “İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İş Bankası MIR’in Kullanımını Durdurdu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.