“İran’dan havalanan drone tankeri vurdu”

“İran’dan havalanan drone tankeri vurdu”

ABONE OL
16:09 - 24/12/2023 16:09
“İran’dan havalanan drone tankeri vurdu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, İran’dan havalanan insansız hava aracının Hint Okyanusu’ndaki tankeri vurduğunu açıkladı.

Kimyasal tanker Hindistan açıklarında insansız hava aracının saldırısına uğramış, güvertede yangın çıkmıştı.

Pentagon açıklamasında, Hindistan’ın 200 deniz mili açığında Hint Okyanusu’nda, Liberya bayraklı Japon sahipli kimyasal tankerin İran’dan fırlatılan insansız hava aracı tarafından tek seferlik vuruşla saldırıya uğradığı kaydedildi.

Pentagon, son olayın 2021’den bu yana İran’ın ticari gemilere yönelik yedinci saldırısı olduğunu da kaydetti.

Saldırıda can kaybı olmadığı ve meydana gelen yangının söndürüldüğü bildirildi.

CENTCOM: “Kızıldenizde dört insansız hava aracı düşürüldü”

Bu arada ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada Kızıldeniz’de Amerikan destroyerine yaklaşmakta olan dört insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi.

X üzerinden paylaşılan açıklamada bu saldırıların Husi militanlar tarafından 17 Ekim’den bu yana gemilere düzenlenen 14 ve 15. saldırılar olduğu kaydedildi.

Yemen’in önemli bölümünü kontrol altında tutan İran bağlantılı Husiler Kızıldeniz’de kargo gemilerine yönelik saldırılarıyla dünya ticaretine zarar veriyor.

Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına devam etmesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini kaydediyor.

VOA tarafından geçilen “İran’dan havalanan drone tankeri vurdu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İran’dan havalanan drone tankeri vurdu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İran’dan havalanan drone tankeri vurdu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.