İran: Uçak Kazasını Siyasi Mesele Haline Getirmeyin

İran: Uçak Kazasını Siyasi Mesele Haline Getirmeyin

ABONE OL
14:07 - 17/01/2020 14:07
İran: Uçak Kazasını Siyasi Mesele Haline Getirmeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, İran tarafından yanlışlıkla düşürülen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının siyasi bir mesele haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Musavi yaptığı açıklamada “Tüm taraflardan, insani ve trajik bir kazayı, siyasi bir mesele haline getirmemesini istiyoruz” dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin düşen uçakta vatandaşı bulunan ülkelerle beklentilerin ötesinde bir işbirliği yaptığını söyledi.

Düşen uçakta vatandaşları bulunan 5 ülke, Tahran yönetiminin yakınlarını kaybeden ailelere tazminat ödemesi gerektiğini açıkladılar.

Londra’da konuya ilişkin düzenlenen toplantının ardından Kanada, Ukrayna, İsveç, Afganistan ve İngiltere, tazminat dışında ayrıca kazaya ilişkin olarak uluslararası şeffaf bir soruşturma yürütülmesini talep ettiler.

Musavi ayrıca tüm vatandaşlarının kimlik tespiti yapıldığını söylemiş olmalarına rağmen Kanada Konsolosluğu yetkililerinin, kaza alanında inceleme yapmak istemelerinin de tuhaf olduğunu söyledi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.