İran Tudeh Partisi’nden açıklama: ABD gerilimi arttırmaya çalışıyor

İran Tudeh Partisi’nden açıklama: ABD gerilimi arttırmaya çalışıyor

ABONE OL
08:32 - 06/01/2020 08:32
İran Tudeh Partisi’nden açıklama: ABD gerilimi arttırmaya çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürmesi üzerine öldürülmesinin ardından İran’da mücadele eden Tudeh Partisi bir açıklama yayınladı.

İran’da mücadele eden komünist parti Tudeh, ABD’nin İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmesi üzerine öldürülmesinin ardından bir  açıklama yayınladı.

Bölgede barışı koruma ve ABD’nin maceracı politikalarını engellemeye dönük çabaların yoğunlaştırılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada,  ABD emperyalizminin ve Trump yönetiminin krizin tırmanmasını önlemek için bölgede uluslararası hukuka aykırı bir şekilde her türlü gerilimi artırma çabasıyla hareket ettiği  söylendi.

Ancak, bölgedeki savaş çabaları ve askeri çatışmaların yalnızca gerici ve halk düşmanı güçlere fayda sağlayacağını, ulusun ve emekçilerin çıkarlarına ise aykırı olacağı belirtildi.

İran’da ortaya çıkabilecek ulusal çapta bir acil durum ve savaş gündeminin aynı zamanda, mevcut  teokratik rejime karşı son aylarda büyüyen hoşnutsuzluğu gidermek için baskı unsuru olarak kullanılabileceği yönünde değerlendirmede bulunulan açıklamada; Trump yönetiminin askeri müdahale talep eden tavrına karşılık, partilerinin bu atmosferin emekçi halkı zarara uğratacağı bilinciyle hareket ettiği söylendi. Orta Doğu’nun bir kez daha felakete ve savaşa itilmesine izin vermeyecekleri ve bu yönde verilecek mücadelenin çok önemli olduğu belirtildi.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.