İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı

İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı

ABONE OL
12:58 - 10/11/2022 12:58
İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, emniyet güçlerinin muhalif yayın yapan Iran International tv kanalının çalışanlarından birini ülkeden çıkmaya çalışırken gözaltına aldığını duyurdu.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Katip, Salı günü yaptığı açıklamada, Londra merkezli Iran International televizyon kanalını terörist organizasyon olarak nitelemişti.

Fars haber ajansının konuya ilişkin haberinde gözaltına alınan kişi için ajan ifadesi kullanılırken gençleri isyana teşvik etmek ve halk arasında terör eylemleri organize etmekle suçlandığı belirtildi.

Gözaltına alınan kişinin Elham Efkari isimli, Iran International tv kanalıyla bağlantılı bir kişi olduğu açıklandı. Bu kişinin 2018 yılındaki rejim karşıtı eylemlerde bir güvenlik görevlisini bıçakladığı iddiasıyla idam edilen 27 yaşındaki güreşçi Navid Efkari’nin kız kardeşi olduğu belirtiliyor.

Efkari’nin ailesi Navid’in işkenceyle yalan beyanda bulunmak zorunda bırakılarak idam edildiğini söylemiş İran makamları bu iddiaları yalanlamıştı.

Iran International kanalından Elham Efkari’nin gözaltına alınmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

VOA tarafından geçilen İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran Bir Muhalifi Daha Ajan İddasıyla Gözaltına Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.